Інформація по темі "" | Публікації по тегу
17.09.19
15444 39
Друкувати
Обране

Українців звільнятимуть по-новому: прем'єр Гончарук анонсував нововведення

В Україні спростять процедуру звільнення найнятих працівників, бо діючі закони "лякають" роботодавців, пише Обозреватель.

Про це 14 вересня під час свого виступу на форумі YES заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук. "Ми хочемо лібералізувати пострадянський регулювання в трудових відносинах. Це призводить до безробіття. Люди боятися брати один одного на роботу. В Україні іноді легше розлучитися, ніж звільнити співробітника. І це лякає", – заявив він.

Відповідно до діючого закону роботодавець може звільнити:

  • за прогул (був відсутній три години роботи);
  • виявлення невідповідності працівника займаній посаді (а це ще доведеться довести);
  • систематичне невиконання обов'язків (також доведеться довести);
  • поява на робочому місці в нетверезому стані;
  • крадіжка.

Щоб потім не було проблем в суді, за прогули й невиконання обов'язків можуть оформляти догани. Після цього документ стане підтвердженням того, що звільнений позивач дійсно не виконував свої обов'язки.

Раніше в Асоціації роботодавців пропонували включити такі підстави:

  • систематичне невиконання поставлених завдань або грубе порушення трудової дисципліни має стати достатньою підставою для звільнення.
  • можливість проведення атестації всіх співробітників – перевірка як hard skills, так і soft skills.
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
39
Маша
17.09.2019
А що це " hard skills, soft skills"?перевірка як hard skills, так і soft skills. Подробиці: https://buhgalter.com.ua/news/kadrova-sprava/ukrayintsiv-zvilnyatimut-po-novomu-premyer-goncharuk-anonsuvav/перевірка як hard skills, так і soft skills. Подробиці: https://buhgalter.com.ua/news/kadrova-sprava/ukrayintsiv-zvilnyatimut-po-novomu-premyer-goncharuk-anonsuvav/
Українець
17.09.2019
Вже зовсім подуріли. Зарплат Х,,,Й, а звільняти так давай зробимо легше. бо бач бояться вони су..и!!!!!!!!!!!!!!
Вадим Українець
17.09.2019
Шановний, а Ви знаєте, що в діючому КЗпП існують категорії працівників, які можуть не те що погано працювати, порушувати дисципліну, а навіть спокійно прогулювати роботу, а роботодавець все одно не зможе їх звільнити.
12345 Вадим
18.09.2019
Да, знаем - например беременные женщины.
Татка 12345
18.09.2019
Та інваліди
Аліса Татка
18.09.2019
Так КЗоТ хочуть змінити.
злая зая Аліса
18.09.2019
Отож бо й воно! І маю підозру, що не на користь найманого працівника!
123
17.09.2019
В нас і без того кадровий голод, багато хто на заробітках.
bh
17.09.2019
ну надо ж деньги где-то взять на повышение ЗП электорату-ПЕДАГОГАМ в 2 раза... вот и пошли путем наименьшего сопротивления: сокращение, прроверка владения компьютером, и увольнение за ситематическое выполнение обязанностей (сюда ж в принципе много что можно "пришить")
Вадим
17.09.2019
Лібералізувати совковий КЗпП це все одно , що схрещувати бульдога з носорогом. Нам потрібна нова, сучасна система трудових відносин і оплати праці.
molodoy Вадим
18.09.2019
а лет то тебе сколько - експерт???
Вадим molodoy
18.09.2019
А скільки Вам потрібно? І дякую за експерта, але Ваше визнання мені не потрібне.
Вадим Вадим
17.09.2019
Совки мінінусують transparent_pxl.png
злая зая Вадим
18.09.2019
О, великорозумний ментор всіх бюджетників пан Вадим і тут прорізався! Знов повчатимите як нам "скиглячим " бюджетникам висооплачувану роботу шукать?
Вадим злая зая
18.09.2019
Дякую за таку гарну характеристику, але здається, я нікого не повчав,а лише вислювлював свою думку та бачення ситуації. Так що Ваш сарказм неумісний.
злая зая Вадим
18.09.2019
О, ні шановний, Ви саме повчали! Перегляньте свої коментарі під новиною "Про оплату праці працівників централізованих бухгалтерій", адже ж кругом в країні стільки вакансій, а ми ніяк не хочемо підняти свій зад і податися до інших областей рідної держави за зарплатою 15-20 тис. грн., із яких 2/3 треба буде віддати за винаймання житла і на руки отримати той самий шиш.
Вадим злая зая
18.09.2019
Ну, вибачте, якщо Ви настільки "мнітєльні" і аж занадто близько до серця сприйняли мої слова. Прочитайте мої пости уважно , я не писав, що потрібно "подаватися" в чужі краї, а про те що роботи в межах МЗП вистачає на місцях і для неї неї не потрібні спец навички та вміння, тому не варто сидіти в бюджеті та стогнати про малу зарплату, завантаженість, недооціненість і т.п. і т.д.. Як казав Сократ "хто хоче - шукає можливості, хто не хоче -причини".
злая зая Вадим
19.09.2019
Е ні, шановний! То Ви перечитайте самі себе - Ви ж писали, що нема чого сидіти на мінімалці в бюджеті, а треба йти шукати високооплачуваної роботи де інде. А тепер пишете, що "роботи в межах МЗП вистачає на місцях". То вже ж визначтесь - чи нам шукати великих статків поза межами бюджетної сфери, чи вже в межах МЗП на місцях! До речі - бюджетники і так працюють на мінімалці, то нащо ж міняти шило на мило? Ви вже, вибачайте, того - забалакались.
Вадим злая зая
19.09.2019
Шановна, Ви спочатку визначіться "де інде" - географічна територія чи сфера діяльності ? Я просто не розумію, що Ви маєте на увазі пишучи " шукати поза межами бюджетної сфери чи вже на місцях " ???? У вас що бюджетна сфера нерозривно пов"язана з місцем проживання , а працювати в приватний сфері все одно, що за кордоном ? Зате в моїх постах Ви вичитали навіть те чого я не писав, і повчання і заклики до трудової міграції.
злая зая Вадим
19.09.2019
Ви свої пости хоч пам"ятаєте? В одному Ви писали, що годі скніти в бюджеті на мінімалці - треба шукати собі високооплачувану роботу або на іншій посаді, або в іншій професії. В іншому, що на сайті Work.ua повно вакансій бухгалтерів і фінансистів, але ж там вакансії по всій країні, мною було це лише узагальнено. А про "те, що роботи в межах МЗП вистачає на місцях" Ви написали самі. Це пряма цитата з Вашого попереднього посту. Так що, шановний, Ви почали "за здравіє" - шукати високооплачувану роботу/посаду (а якщо в селі такої взагалі немає?), а закінчили "за упокой" - "роботи в межах мнімальної зарплати вистачає на місцях", тобто вже немає мови про пошуки гарного заробітку, достатньо мінімалки.
Вадим злая зая
19.09.2019
Шановна, по перше Ви не відповіли не моє запитання де це Ваше "де інде" , а по друге не потрібно щось узагальнювати і додумувати, те чого не було, повторюсь ще раз, процитуйте дослівно мій пост у якому я закликаю бюджетників " подаватися в інші краї". І не займайтися інсініаціями і узагальненнями , в своєму самому першому пості я одразу написав , що сам з маленького райценту і у нас вакансій і робіт валом бо молодь виїзджає за кордон" , і те , що високооплачувана робота саме не впаде з неба і її потрібно шукати.
злая зая Вадим
20.09.2019
Вадиме, будь ласка, прочитайте друге речення в моєму попередньому пості - це хіба не є "де інде"? Робити узагальнення із вже сказаного під час полеміки з опонентом, щоб донести свою думку - це нормальна практика під час дискусій, але Вам це мабуть невідомо. Тепер щодо "подаватись в далекі краї": з яких це пір інші області нашої країни стали "далекими краями"? Цю фразу написали саме Ви. Тепер щодо пошуку роботи в іншій місцевості: на загальноукраїнских сайтах на кшалт Work.ua, який Ви згадували, публікують вакансії по всій державі, а найбільш оплачувані, зазвичай, в Києві, але ж близько 90% бюджетників НЕ працюють в Столиці. Отже, переїзд в Київ на нову роботу = внутрішня трудова міграція. І ще, я думаю, що у Вашому маленькому райцентрі валом вакансій, бо більшість з них копійчані, от молодь і виїзджає за кордон.
Вадим злая зая
20.09.2019
Шановна,доводять свою думку на основі власних аргументів і не підганяють під неї слова опонента, перекручуючи саму суть сказаного. А Ваша логіка взагалі просто вражає, на основі того, що я дав посилання на сайти вакансій,при чому як аргумент, що бухгалтер затребувана професія, Ви зробили неймовірний висновок- заклик кидати роботу і подаватися в чужі краї .Ви написали просто шикарний пост , цитую "ЧИ НАМ ШУКАТИ ВЕЛИКИХ СТАТКІВ ПОЗА МЕЖАМИ БЮДЖЕТНОЇ СФЕРИ, ЧИ ВЖЕ В МЕЖАХ МЗП НА МІСЦЯХ" .Я так і не зрозумів "поза межам" - географічна територія чи сфера діяльності і відповідно не можу зрозуміти, що саме Ви хочете мені донести і чому так вперто намагаєтися приписати мені те що я не говорив і навіть не думав.
злая зая Вадим
23.09.2019
Як можна підганяти слова і перекручувати їх суть, якщо тільки цитуєш Ваші попередні пости та переповідаєш раніше Вами сказане? А що Ви думаєте, мені звісно не відомо, я лише читаю, те що Ви пишете.
Вадим злая зая
23.09.2019
Шановна, перекручування і підтасовка чужих слів у Вас називається "узагальнення" та " переповідання" і по Вашому це нормальна практика ведення дискусії. А от прямі запитання по тексту Ваших постів, Ви просто ігноруєте, так і не відповіли , які саме "межі" пошуку роботи ви мали на увазі.
злая зая Вадим
24.09.2019
Добре! Розберемось що таке "де інде", якщо Вас ця фраза так турбує (перекладаю російською - "где-то еще", може Вам так більше зрозуміло): Ви писали 10.09.19 "..., але гідна робота не впаде з неба, а її потрібно шукати, пробувати себе в інших сферах і видах діяльності...." (підкреслено мною) і ще Ви писали 10.09.19 "Нема де працювати!!!!! Ворк юа - 2700 вакансій бухгалтерів, Робота юа - 2000 вакансій, держобл орг - 4600. Це тільки 3 великих сайта, а ще оголошення в місцевій пресі, на сайтах, стовпах...." Якщо об"єднати ці Ваши два пости і вийде моє "де інде". Я тільки узагальнила Вами сказане. І ще, з отих тисяч вакансій лише деякі тут, у мене в місті і мене вони не влаштовують, решта - в інших областях, а Ви кажете, що не пропонуєте "подаватись" в чужі краї".
Вадим злая зая
24.09.2019
Шановна, для чого намагатися об"єднати необ"єднуване, сказане в 2 різних постах у відповідь різним опонентам , виривати окремі речення з контексту, узагальнювати і робити свої висновки ? Ви спочатку із собою розберіться і визначтеся з "межами " у яких Ви бажаєте працювати. Я вже 5 раз про це запитую, бо не розумію чи це географічна територія чи сфера діяльності. Можливо тоді я зможу збагнути, як на підставі посилання на сайти працевлаштування Ви розгледіли заклик до трудової міграції.
злая зая Вадим
25.09.2019
Але ж це 2 пости в межах ОДНІЄЇ дискусії! Про одне й те саме. Чи Ви вже перейшли до індивідуальних консультацій конкретним особам? Це я ніяк не можу збагнути який Ваш універсальний "рецепт" для нас, скиглячих бюджетників: пробувати себе в інших сферах і видах діяльності ? Чи шукати вакансії бухгалтера на веб-ресурсах (тобто лишатись в межах своєї професії)? Чи їхати до Вашого райцентру, де повно вакансій в межах МЗП, які не потребують спеціальних навичок? І ще не розумію, чому Ви думаєте, що бюджетники геть не вміють шукати собі роботу? Але зараз, в цей самий час, доки ми ще працюємо в бюджеті, ми озвучуємо своє незадоволення існуюючою зрівнялівкою в оплаті праці. А як тільки знайдемо роботу із з/пл, що влаштує - тут же закриємо варєжку і не будемо скиглити на бюджетному веб-ресурсі.
Вадим злая зая
25.09.2019
Шанова, Ваша логіка нагадує анектод , на дверях сараю написано слово з 3 літер, а насправді там дрова. Повторюсь, ще раз посилання на сайти працевлаштування я навів як доказ затребуваності професії бухгалтера.
12345 Вадим
27.09.2019
Вадик, Вы шЫкарный троль! Гениально с базара съезжаете ! Вас человек носом тыче-тычет в Ваши словеса, а Вы такой - "так я для примера" или " а что вы имели ввиду когда цитировали мои слова"! transparent_pxl.pngtransparent_pxl.png
josh_ua злая зая
18.09.2019
якщо людині мало платять на висококваліфікованій роботі, то в більшості випадків вина в цьому як раз тої самої людини. якій не вистачає духу прийти до начальника і ультиматумом навіть не попросити, пригрозити шляхом звільнення, більшу зарплату. і якщо таке не спрацює то і не вистачить того самого духу, що б звільнитися. лишається тільки нити, нити, нити...
злая зая josh_ua
18.09.2019
Шановний, у бюджетників є затверджений штатний розпис з чітко обумовленими законодавством посадовими окладами, то яким чином провідному інженеру (наприклад) можна витребувати у начальника оклад заступника директора? В бюджеті зарплат в конвертах не платять, принаймні я таких прикладів не знаю (не плутайте з хабарами).
josh_ua злая зая
18.09.2019
для вас високооплачувана робота - це скільки?
злая зая josh_ua
18.09.2019
Чия високооплачувана робота? Провідного бухгалтера? Фінансового директора? Лікаря-нейрохірурга з світовим ім"ям? Президента країни? Хіба Ви не розумієте, що вся полеміка у працівників бюджетних установ йдеться про сучасну зрівнялівку в оплаті праці?
Тетяна Вадим
17.09.2019
А Ви з нових хазяйнів життя чи, вибачте, простоtransparent_pxl.png
Вадим Тетяна
18.09.2019
Кожна людина хазяїн свого життя.Розумію Вас, бо кажуть китайські філософи, найважче жити в часи змін, особливо якщо ти консерватор по натурі .
123
24.09.2019
Думаю, 31 коментарий! ого! что же такого интересного в статье?!....а тут обыкновенные бухгалтерские разборки)))
12345 123
27.09.2019
Просто Вадик не может уступить женщине! Видать за живое зацепило.
Тетяна
30.09.2019
Краще внесіть зміни про керівників які неправомірно звільняють працівників ,потім в судах виграємо справи в США на це іде 2-місяці а в нас 2 роки проходим всі круги ада бо керівники обнагліли що прийшли до влади протягом останніх3-5років.треба звільняти таких керівників без права в подальшому займати керівні посади тоді стане порядок а не простих роботяг які кажуть як правильно треба робити не по їхньому на вихід бо я так хочу.Почати виконувати судові рішення треба із себе і по вертикалі до низу.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×