Інформація по темі "" | Публікації по тегу
26.04.17
9947 0
Друкувати
Обране

Відшкодування витрат на житло та послуг банку при їх оплаті відрядженому працівнику

Плата за надання готельних послуг стягується відповідно до єдиної розрахункової години — 12-ї години поточної доби за місцевим часом. У випадку проживання в готелі менше однієї доби та в разі раннього заїзду (до розрахункової години) чи пізнього виїзду (після розрахункової години) готель самостійно визначає розмір плати за надання готельних послуг.

Це передбачають Правила користування готелями й аналогічними засобами розміщення та надання готельних послуг, затверджені наказом Державної туристичної адміністрації України від 16.03.2004 р. № 19.

Тож держслужбовцям, а також іншим особам, що направляються у відрядження підприємствами, установами й організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів, відшкодування витрат на проживання в готелі має здійснюватися в розмірі, указаному в підтверджуючих документах, що засвідчують вартість послуг із проживання (при цьому зазначені витрати не повинні перевищувати граничних сум витрат на найм житлового приміщення, установлених постановою КМУ від 02.02.2011 р. № 98).

Водночас указаною вище постановою та Інструкцією про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженою наказом Мінфіну від 13.03.1998 р. № 59, визначено вичерпний перелік витрат, які відшкодовуються працівнику при здійсненні ним оплати вартості проживання в готелях (мотелях), інших житлових приміщеннях за час перебування у відрядженні.

Відшкодування витрат за послуги банків у зв’язку з оплатою за проживання в готелях (мотелях), інших житлових приміщеннях зазначеним законодавством не передбачено.

Лист МФУ від 17.02.2017 р. N 31-08030-16-10/4511

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі