Інформація по темі "" | Публікації по тегу
17.06.22
8576 0
Друкувати
Обране

Яка тривалість відпустки педагогічних працівників під час дії воєнного стану?

Тривалість відпустки педагогічних працівників під час дії воєнного стану становить 24 календарні дні.

Відповідно до ст. 6 Закону України «Про відпустки», педагогічним працівникам надається щорічна основна відпустка тривалістю до 56 календарних днів у порядку, затвердженому постановою КМУ від 14.04.1997 р. № 346 «Про затвердження Порядку надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам».

Відповідно до Порядку, педагогічним працівникам закладів освіти та навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів щорічна основна відпустка повної тривалості в перший і наступні роки надається в період літніх канікул, незалежно від часу прийняття їх на роботу.

Графік надання відпусток педагогічним працівникам складається з урахуванням можливості проведення регулярних консультацій для учнів, складання іспитів, які перенесені на осінь.

За бажанням педагогічних працівників частина щорічної основної відпустки замінюється грошовою компенсацією за можливості забезпечення їх у відповідний період роботою.

При цьому тривалість наданої працівникові щорічної основної відпустки не повинна бути меншою, ніж 24 календарних дні.

Таким чином, оскільки, відповідно до ст. 12 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», в період дії воєнного стану працівникам надається щорічна основна оплачувана відпустка тривалістю 24 календарні дні, залишок відпустки може бути замінений грошовою компенсацією, зокрема, під час звільнення, або він може бути наданий в інший канікулярний період.

ГУ Держпраці у Запорізькій області

 

Новини по темі:

Законопроект, який передбачає повернення 56 днів відпустки педагогам, готовий до розгляду у ВРУ, – Сергій Шкарлет

Особливості роботи педагогічних працівників під час літніх канікул. Чи впливає на це воєнний стан?

 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі