Інформація по темі "" | Публікації по тегу
18.04.22
3898 0
Друкувати
Обране

Якщо особа обіймає посади за внутрішнім сумісництвом, чи можна на одну з них ввести простій, а на іншу — повну оплату за виконану роботу?

Простій — це зупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами, що визначено ч. 1 ст. 34 КЗпП.

Чинним законодавством не передбачено обмеження введення простою на одному або кількох посад одного працівника, зазначене повинно бути обумовлене обставинами, визначеними у ч. 1 ст. 34 КЗпП.

На час простою не з вини працівника оформлюється акт простою (фіксуються причини, які зумовили призупинення роботи) та наказ власника або уповноваженого ним органу. Якщо простій має цілодобовий (тижневий) характер, власник або уповноважений ним орган повинен у наказі обумовити необхідність присутності або відсутності працівника на роботі (така позиція викладена у листі Міністерства праці та соціальної політики України від 23.10.2007 р. № 257/06/187-07 “Щодо організації роботи під час простою на підприємстві”).

Зокрема, наголошуємо, що порядок оплати часу простою визначений у статті 113 КЗпП.

ГУ Держпраці в Одеській області

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі