Інформація по темі "" | Публікації по тегу
22.10.18
37425 6
Друкувати
Обране

За відсутність підписів працівника про ознайомлення із кадровими документами загрожує штраф

Дніпропетровський окружний адміністративний суд, розглянувши справу щодо порушення норм трудового законодавства,

зробив, зокрема, наступні висновки (рішення від 20.09.2018 р. у справі № 804/4080/18:

  • відсутність  в особових картках за типовою формою № П-2 особистих підписів працівниківпро ознайомлення із записами, занесеними до трудової книжки, є безумовним порушенням п. 2.5  Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої спільним наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінсоцзахисту від 29.07.1993 р. № 58;
  • у разі звільнення працівника, що працює за строковим трудовим договором, застосуванню підлягає ст. 39 КЗпП: ст. 38 КЗпП регулює порядок звільнення працівників при укладенні безстрокових договорів, тож застосування відповідної статті при звільненні «строкових» працівників є порушенням вимог трудового законодавства (твердження позивача, стосовно того, що звільнення працівника  за ст. 38 КЗпП жодним чином не порушило його права, суд до уваги не взяв);
  • забезпечення достовірного обліку виконуваної працівником роботи є обов'язком підприємства: суд підтвердив наявність порушення у ситуації, коли відповідно до даних розрахункових листів заробітна плата нараховувалась за часовою тарифною ставкою 13,25 грн, проте в табелях обліку використання робочого часу за відповідний період працівнику зазначено 5 розряд і, відповідно, тарифна ставка становить 15,01 грн (твердження позивача стосовно того, що тарифікація здійснюється на підставі штатного розпису, а в табелі тарифікація вказується довідково та не несе ніякої функції щодо нарахування та виплати заробітної плати, суд до уваги також не взяв).

www.interbuh.com.ua

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
6
Вадим
22.10.2018
Ну так судді у нас майже Боги і за свої рішення ніякої відповідальності не несуть. А от бухгалтер все повинен знати, вміти і не має права на помилку.
Вера
22.10.2018
А виноваты в этом инспектора Управління праці, которые под предлогом того, что ущемляются права работников выписывают акты про нарушения и насчитывают штрафы. И их не волнует, что работник утверждает, что его права никак не ущемлялись. Главное штрафов понавыписывать и себе премий заработать((((. А судьи не вникают в ситуацию, про справедливость и говорить нечего, ее нет. Недоскональные судьи следую букве недосконального законодательства(((.
Олег Вера
22.10.2018
У інспектора план, знайомий з держпраці говорив, що потрібно як мінімум 2 на місяць і раз в квартал знаходити 1 неформленого.
Наталья
22.10.2018
А какая сумма штрафа?
Злой Бух
22.10.2018
можно подумать, что для бухгалтеров написаны программы, которые облегчают их труд. В начислении зплаты столько нюансов, что кроме бухгалтера, мало кто обо все "зминах" знает и вовремя следит. А этим кровосисам только дай порвать, а крайний, как всегда - бухгалтер.
Народ
23.10.2018
А как выжить малому предпринимателю? Если всех нанять и бухгалтера и кадровика и юриста, то зачем вообще открывать что-то? Пока будешь все бумаги заполнять и особовий листок и автобиографию- (маслом масляное)и т.д и т. п, когда же заниматься бизнесом? Почему нельзя упростить, одни разговоры.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×