Інформація по темі "" | Публікації по тегу
03.03.20
17702 21
Друкувати
Обране

Зустрічайте — електронні лікарняні!

Дмитро Дубілет в своєму телеграм каналі повідомив про запуск електронних лікарняних листів

Сьогодні ми на Кабміні прийняли постанову, яка стосується одного з моїх улюблених проектів. В моєму персональному списку проектів він входить до топ-20.

Зустрічайте — електронні лікарняні! Над ними ми працювали кілька місяців.

Ідея проста. Замість того, щоб виписувати лікарняні (офіційно, “листки непрацездатності”) на паперових бланках, лікарі будуть це робити через простий веб-інтерфейс із використанням цифрового підпису.

Чому це круто? Відразу кілька причин.

1. Навколо лікарняних відбувається багато шахрайства. Їх можна купити в інтернеті за 200 грн (погугліть). Бізнес та держава витрачають на фейкові лікарняні мільярди гривень на рік.

Тепер, коли вони будуть в електронній формі, підробляти їх без участі лікаря буде неможливо. А лікарям виписувати фейкові листки буде складніше, бо тепер все автоматично фіксується та аналізується у єдиній електронній системі.

2. Громадянам можна буде не відвідувати лікарню окремо, щоб закрити лікарняний. Лікар ставить строк лікарняного за замовченням і він може закриватись без додаткого візиту (візит потрібен, якщо строк інший).

3. Прибираємо зайву бюрократію. Інформація у фонд та до роботодавця передається автоматично, а без довгого колообігу паперових бланків.

4. Можливо, ви пам’ятаєте новину минулого року, як у країні закінчились бланки строгої звітності для цих листків? З новою системою ці бланки не будуть потрібні.

І, нарешті, моя улюблена (вже традиційна) частина. Скільки ця система коштуватиме для держави? Наскільки довго її розробляти? Майже нічого! Бо ми робимо цю систему на базі вже існуючого програмного забезпечення Пенсійного фонду, яким бізнес і так зараз користується.

Дуже люблю такі кейси, коли замість створення нової дорогої ІТ-системи ми швидко адаптуємо те, що вже є, і не ускладнюємо життя ані бізнесу, ані для держави.

Маємо запуститись вже у квітні.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
21
777
03.03.2020
ну да . прям совсем "не ускладнюють життя" . а про процедуру начисления больничных опять ни слова .
Енгрібьорд 777
03.03.2020
Дубілет, взагалі, великий оптиміст. Таке враження, що я щойно прочитав агітку про Світле Майбутнє з комуністичних часів.
Марина
03.03.2020
Дубілету - премію!!!! transparent_pxl.png
123 Марина
04.03.2020
transparent_pxl.pngtransparent_pxl.png
Вика Марина
03.03.2020
Пока не заслужил премии. Вот когда отменит бестолковую волокиту с тендерами и закупивлями, то сможет смело претендовать на премию.
Волдемар Марина
03.03.2020
Електронну
Оля Волдемар
03.03.2020
Всім буде легше! Особливо бухгалтеру! Тепер не тільки їх пачками буду нараховувати, не тільки за комісію протокол робити, не тільки за відділ кадрів їм стаж в місяцях рахувати , а ще й за лікаря їх видавати! Я в захваті!!! Нарешті - покращення!!!
Євген Оля
04.03.2020
Не будьте таку песимістичні. Краще такі лікарняні, чим приносять ці папірціtransparent_pxl.png де лікарі трапляється таке пишуть, що інколи думаєш "І це писала людина з вищою освітою?". Як печатки якоїсь не хватає, то установа написана аби як. А як прийде перевірка то взагалі жах. Може хоч в цьому моменті будуть зміни на краще?
Оля Волдемар
03.03.2020
transparent_pxl.png
Тетяна Волдемар
03.03.2020
transparent_pxl.png
АННА
03.03.2020
В нашей стране , все " не ускладнюють життя", поживем -увидим.
Ірина
03.03.2020
КУди автоматично передаються дані про лікарняні роботодавцю?
Тетяна Ірина
03.03.2020
Я так зрозуміла, що побачити цей лікарняний роботодавець може на тому ж сайті, де й беремо довідку про страховий стаж. Тільки чогось пенсійний портал не хоче, щоб я увійшла в свій кабінет. Хотіла взяти довідку про стаж на "свіжий" лікарняний. Хоча раніше працював цей сайт, як швейцарський годинник...
Саня
03.03.2020
УВАЖАЕМЫЙ Г-Н ДУБИЛЕТ, ВОЗЬМИТЕСЬ ЗА "ПУБЛИЧНЫЕ ЗАКУПИВЛИ".ДАЕШЬ УПРОЩЕНИЕ ПО ТЕНДЕРАМ! ОТМЕНУ НЕНУЖНЫХ И НЕЭФФЕКТИВНЫХ БУМАЖЕК И "ОПРИЛЮДНЕНЬ"!
Бух
03.03.2020
Для чого тяганина з договорами по комунальних послугах (електроенергії, газу, водопостачанню)? Невже хоча б такі закупівлі не можна дозволити проводити максимально спрощено?Наприклад: Мін.фін. та Казначейство (чи на місцях управління ОДА) визначають надійного постачальника комун.послуг для бюджетних установ в регіоні і для договорів з таким постачальником не потрібно жодних закупівельних процедур.
Лілія Бух
03.03.2020
Аналізувати, вибирати та затверджувати для бюджетників постачальників комунальних послуг міг би новостворений Офіс фінансового контролю.І після такого ґрунтовного аналізу провідними спеціалістами цього офісу - жодних тендерних та закупівельних процедур.
12345 Бух
03.03.2020
Підтримую! transparent_pxl.png
Альона
04.03.2020
Ага, закривати лікарняний треба без лікаря. Нащо вони взагалі. А нічого, що лікар має оглянути пацієнта, і лише тоді закрити лікарняний, бо навіть запалення легенів може протікати без високої температури, і сам хворий може і не здогадуватись, що насправді все дуже серйозно.
Інна
04.03.2020
Слід ще доопрацювати сайт пенсійного фонду, отримуємо страховий стаж довідку на свого працівника тільки дані нашого підприємства, ми його і так знаємо, а необхідно стаж і за іншими підприємствами, бо довідка якась недовідка(
Тетяна
10.03.2020
А що тепер заважатиме "лікарю" відкривати фейковий електронний лікарняний? Тепер навіть ще легше! єдиний раз ідеш до лікаря з грошенятками і лікарняний забирати не потрібно - він сам його закриє і роботодавцю передасть без участі "хворого". А то ходи туди-сюди)))))
Оля
10.03.2020
Я теж не розумію! Що мають на увазі не буде фейкових! Буде в 100 раз більше!
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі