Інформація по темі "" | Публікації по тегу
30.10.13
1191 0
Друкувати
Обране

Крупные налогоплательщики: как стать на учет?

Міндоходів у листі від 01.10.2013 р. № 12363/6/99-99-18-06-05-15 пояснило порядок переведення на обслуговування до Міжрегіонального управління Міндоходів — Центрального офісу з обслуговування великих платників податків. 

У листі нагадується, що Міндоходів визначає порядок обліку платників податків у контролюючих органах та порядок формування Реєстру великих платників податків на відповідний рік з урахуванням критеріїв, визначених Податковим кодексом України (далі — ПКУ) для великих платників податків.


Відбір платників податків для включення до Реєстру на наступний календарний рік здійснюється на підставі аналізу інформації про сумарні обсяги доходів від усіх видів діяльності платника податків за друге півріччя попереднього року та перше півріччя поточного року і суми сплачених до Державного бюджету України податків за платежами, що контролюються контролюючими органами, у другому півріччі попереднього року та першому півріччі поточного року.


Після включення платника податків до Реєстру великих платників податків та отримання повідомлення Міндоходів про таке включення платник податків зобов’язаний стати на облік у контролюючому органі, що здійснює податкове супроводження великих платників податків, з початку податкового періоду (календарного року), на який сформовано Реєстр.


Зверніть увагу, в разі отримання платником податків повідомлення про включення/невключення платника податків до Реєстру такий платник податків зобов’язаний не пізніше 15 листопада поточного року подати до зазначеного у такому повідомленні контролюючого органу за новим місцем обліку заяву за формою № 1-ОПП про взяття на облік із початку календарного року, на який сформовано реєстр.


Щодо великих платників податків, які самостійно не стали на облік у контролюючому органі, що здійснює податкове супроводження великих платників податків, Міндоходів має право приймати рішення про зміну основного місця обліку та переведення їх на облік до контролюючих органів, які здійснюють податкове супроводження великих платників податків. 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі