Інформація по темі "" | Публікації по тегу
06.12.13
1165 0
Друкувати
Обране

Заявление с жалобой на поставщика является основанием для включения сумм НДС в состав налогового кредита

Податківці нагадують, якщо продавець товарів/послуг:

— відмовляється надати податкову накладну або;

— порушує порядок заповнення накладної або;

— порушує порядок реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних;

покупець таких товарів/послуг має право додати до податкової декларації з ПДВ за звітний податковий період заяву із скаргою на такого постачальника. Така заява є підставою для включення сум ПДВ до складу податкового кредиту. 

До заяви додаються копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв’язку з придбанням таких товарів/послуг або копії первинних документів, що підтверджують факт отримання таких товарів/послуг.


Також податківці нагадали, що надходження такої заяви із скаргою є підставою для проведення документальної позапланової виїзної перевірки зазначеного продавця для з’ясування достовірності та повноти нарахування ним зобов’язань з податку за такою операцією.


Варто пам'ятати, що платники, які подають податкову звітність в електронному вигляді, подають копії таких документів окремо у порядку, визначеному для подання податкової звітності у паперовому вигляді.


Разом з цим податківці відзначили, що можливість подання такої заяви разом з уточнюючим розрахунком податкових зобов’язань з ПДВ у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок законодавчо не передбачена.


Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі