Інформація по темі "" | Публікації по тегу
08.04.14
1232 0
Друкувати
Обране

Минсоцполитики: о расчете квоты для трудоустройства граждан, которые имеют дополнительные гарантии

Мінсоцполітики в листі від 26.03.2014 р. № 135/021/106-14 зазначило, що відповідно до ст. 14 Закону України «Про зайнятість населення» (далі — Закон) один із батьків або особа, яка їх замінює і має на утриманні дітей віком до шести років, віднесені до категорії громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. 

Також держорган нагадав, що підприємствам, установам та організаціям із чисельністю штатних працівників понад 20 осіб установлюється квота в розмірі 5% середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік.

Розрахунок квоти для забезпечення додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню громадян, які визначені ст. 14 Закону, здійснюється роботодавцями відповідно до Порядку надання роботодавцями територіальним органам Державної служби зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, затвердженого наказом Мінсоцполітики від 16.05.2013 р. № 271. Згідно з цим Порядком один із батьків або особа, яка їх замінює і має на утриманні одного чи кількох дітей віком до шести років, зараховується для виконання квоти роботодавцем за одним із батьків або особою, яка їх замінює.

Також у листі зазначено, що для цілей, не пов’язаних із розрахунком квоти для працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії з працевлаштування, застосовуються категорії осіб, визначені ст. 14 Закону. 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі