Інформація по темі "" | Публікації по тегу
05.06.14
1523 0
Друкувати
Обране

Как отразить период учебных сборов и мобилизации в отчетности по ЕСВ: разъясняет ПФ

Пенсійний фонд в листі від 16.05.2014 р. № 13070/05-10 торкнувся питання щодо відображення періоду навчальних зборів і мобілізації у звітності по ЄСВ.

В листі нагадується, що відповідно до п. 7 – 8 Інструкції про умови виплати грошового забезпечення та заохочення військовозобов’язаних та резервістів за працівниками, призначеними на військові збори, зберігається місце роботи і середня заробітна плата. Заробітна плата виплачується за відпрацьований час до дня припинення роботи у зв’язку з ви’їздом на збори, а також заробітна плата за перші півмісяця зборів. За решту часу перебування на зборах заробітна плата виплачується у звичайні строки, встановлені на підприємстві, в установі чи організації, де працює військовозобов’язаний.

Виплата середнього заробітку військовозобов’язаним, у т. ч. резервістам, призваним на збори, проводиться підприємствами, установами та організаціями, в яких працюють призвані на збори громадяни. Крім того, на період мобілізації, на особливий період, але не довше ніж один рік, за працівниками також зберігається місце роботи і середня заробітна плата.

В Фонді роз'яснили, що трудові відносини, впродовж вищезазначених строків, з такими працівниками не перериваються.

У разі, якщо період мобілізації або перебування працівника на військових зборах знаходиться в межах одного місця, то середня заробітна плата, нарахована за цей час, відображається разом із заробітною платою за такий звітний місяць.

Якщо період виходить за межі одного календарного місяця, то сума середньої заробітної плати за наступний календарний місяць відображається окремим рядком.

Також в Фонді зазначили, що спеціального коду типу нарахувань для відображення середньої заробітної плати у таблиці 6 додатку 4 звіту нормативно не встановлено.

Зверніть увагу, що право застрахованої особи буде порушено, у випадку, якщо «перехідні» суми середньої заробітної плати не будуть відображені окремими рядками для вищезазначених осіб.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі