Інформація по темі "" | Публікації по тегу
18.07.14
2066 0
Друкувати
Обране

Денежная компенсация, выплачиваемая уволенным военнослужащим вместо обеспечения предметов вещевого имущества, облагается НДФЛ

Міндоходівці в Базі знань відповіли на питання: чи оподатковується ПДФО сума грошової компенсації, що виплачується звільненим військовослужбовцям замість належних їм за нормами забезпечення предметів речового майна?

Контролери зазначили, що відповідно до п.1 ст.9 прим.1 Закону України від 20.12.1991 р. № 2011-XII «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» (далі – Закон № 2011) продовольче та речове забезпечення військовослужбовців здійснюється за нормами і в терміни, що встановлюються КМУ.

При цьому, згідно з п.2 ст. 9 прим.1 Закону № 2011 військовослужбовці, які проходять військову службу за контрактом або перебувають на кадровій військовій службі, мають право на отримання замість належних їм за нормами забезпечення предметів речового майна грошової компенсації в розмірі вартості зазначених предметів.

Виплата грошових компенсацій військовослужбовцям, звільненим у запас або відставку, замість належного їм речового майна, передбачена п. 27 і п. 28 Положення про порядок речового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань у мирний час та п. 24 і п. 26 Положення про порядок речового забезпечення військовослужбовців Державної прикордонної служби у мирний час.

В свою чергу Податковим кодексом України не передбачено звільнення від оподаткування ПДФО грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями у зв’язку з виконанням обов’язків несення служби.

При цьому, згідно з п.168.5 ПКУ суми ПДФО, що утримуються з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, особами рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, Державної кримінально-виконавчої служби України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, державної пожежної охорони, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції у зв’язку з виконанням обов’язків несення служби, спрямовуються виключно на виплату рівноцінної та повної компенсації втрат доходів цієї категорії громадян.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі