Інформація по темі "" | Публікації по тегу
10.08.20
5662 0
Друкувати
Обране

Бюджетна бухгалтерія, серпень, 2020/№ 30

Вийшов черговий номер журналу Бюджетна бухгалтерія за серпень 2020 р. № 30, до вашої уваги зміст номеру

Головбух у відпустці: хто підпише платіжки? Чи має право головний бухгалтер підписувати платіжні доручення під час відпустки? І якщо ні, то хто може зробити це замість нього?

Сумісник не зобов’язаний повідомляти роботодавця про звільнення з основного місця роботи Фахівці ГУ Держпраці у Хмельницькій області на своєму сайті (km.dsp.gov.ua) нагадали, що працівник має право укладати трудовий договір на одному або одночасно на декількох підприємствах, в установах, організаціях, якщо інше не передбачене законодавством, колективним договором або угодою сторін (ст. 21 КЗпПУ).

Щодо застосування законодавства у сфері закупівел ь Лист від 28.05.2020 р. № 3304-04/33466-09 (витяг)

Мінекономіки про ЦЗО та внесення змін до договору про закупівлю Щодо централізованих закупівельних організацій

Балансоутримувачі та орендодавці комунального майна: як розмежувати повноваження Згідно з рішенням сесії міської ради бюджетна установа отримала в оперативне управління об’єкти комунальної власності (нерухоме майно). Ми хочемо передати частину приміщень в оренду. Поясніть, чи може установа самостійно передати приміщення в оренду? Чи можемо ми виступати орендодавцями такого майна? Які повноваження у такому разі має установа?

Ти нам потрібен як ніхто! Або Відкликаємо працівника з відпустки Працівник нашої установи пішов у щорічну відпустку у липні 2020 року. Але через декілька днів терміново знадобився на роботі. Чи можна відкликати його з відпустки? Якщо так, то як оформити відкликання документально?

Строковий трудовий договір: звільнення та лікарняний Дія строкового трудового договору з працівником закінчується 05.08.2020 р., але з 03.08.2020 р. він перебуває на лікарняному. Чи маємо ми право звільнити такого працівника після закінчення строку трудового договору? Чи потрібно в цій ситуації оплачувати листок непрацездатності?

Аспірантура та стаж держслужби: шукаємо точки дотику У нашому держоргані працюють державні службовці, які у період з 2009 по 2012 рік навчалися за денною (очною) формою навчання в аспірантурі. Чи зараховується до стажу держслужби для призначення надбавки за вислугу років період навчання в аспірантурі? Якщо так, то чи маємо ми право здійснити донарахування надбавки за вислугу років з моменту призначення держслужбовців, а саме з 2019 року?

Нюанси звільнення у зв’язку з досягненням граничного віку перебування на службі Який порядок звільнення посадової особи ОМС у зв’язку з досягненням граничного віку перебування на службі в ОМС? Який алгоритм дій кадрової служби ОМС у разі, якщо посадова особа ОМС, якій незабаром виповниться 65 років, незважаючи на попередження про звільнення, не бажає залишати роботу? З такими запитаннями звернулась кадрова служба одного з ОМС до редакції журналу. Давайте розбиратися разом.

Чи індексувати зарплату у серпні 2020 року? Для переважної більшості працівників бюджетної сфери посадові оклади було підвищено з 1 січня 2020 року. Яка ж ситуація складається у зв’язку із цим з індексацією зарплати у серпні 2020 року? Проаналізуємо найбільш поширені групи/категорії.

Відпускні наперед та ЄСВ з МЗП: як виконати вимогу? Працівник пішов у щорічну відпустку з 27 липня 2020 року на 24 календарних дні. Усю суму відпускних установа нарахувала наперед у липні. Сума відпускних становить 4176 грн. Сума зарплати за фактично відпрацьовані дні липня — 3744 грн. Чи потрібно у цьому випадку розбивати відпускні помісячно, щоб перевірити виконання вимоги про сплату ЄСВ не нижче МЗП?

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×