Інформація по темі "" | Публікації по тегу
20.05.19
3199 1
Друкувати
Обране

Бюджетна бухгалтерія / травень / 2019 / № 19

Сьогодні вийшов черговий номер журналу Бюджетна бухгалтерія за травень 2019 р. № 19, до вашої уваги зміст номеру

Інформаційна сторінка

 Щорічна відпустка: відповідаємо на ваші запитання На порозі літо — омріяна пора для відпусток. Саме на цю пору року більшість працівників планує свій відпочинок. Але не в усіх літо асоціюється з відпочинком. У кадровиків та бухгалтерів із наближенням відпускного сезону клопоту додається, адже потрібно вчасно все підготувати, оформити та оплатити. І запитань під час виконання такої роботи виникає чимало. Відповіді на найактуальніші з них ви знайдете у нашій сьогоднішній статті.

Відпускні-2019: враховуємо окремі періоди Відпускна тема знайома кожному бухгалтеру. Освіжити її у пам’яті допомогла наша попередня стаття (див. статтю «Щорічна відпустка: відповідаємо на ваші запитання» цього номера). Далі поговоримо про розрахунок відпускних. Цей матеріал побудований за принципом «мінімум теорії — максимум практики». Для цього ми обрали найбільш популярні запитання, що надходять до нашої редакції, та на їх основі розглянули практичні приклади розрахунку відпускних.

Чи є службовцем ОМС особа, яка тимчасово працює за контрактом? Відповідно до вимог чинного законодавства голова відповідної ради може тимчасово, на період відсутності особи, яка є посадовою особою ОМС (окрім виборних посад), укласти строковий трудовий договір (контракт) з іншою особою, яка тимчасово буде виконувати посадові обов’язки певного спеціаліста. Чи стане така особа посадовою особою ОМС, чи носить її служба в ОМС публічний характер та чи розповсюджуються на неї гарантії службовця ОМС? Давайте розбиратись.

Преміювання службовців ОМС: чи може бути ця інформація таємною? Премія — це заохочувальна фінансова виплата, пов’язана з виконанням виробничих завдань і функцій, особистим вкладом у загальні результати роботи, розмір якої залежить від складності та умов виконуваної роботи, результативності праці та наявності коштів у місцевому бюджеті. Преміювання працівників місцевої ради здійснюється на підставі розпорядження відповідного голови, яке включає в себе перелік працівників для преміювання із зазначенням розміру преміювання та працівників, яких потрібно позбавити премії із відповідним обґрунтуванням. Чи є ця інформація відкритою та чи може кожний працівник ознайомитись не тільки із розміром своєї премії, а й з розміром премій інших працівників? Давайте розбиратись.

Голова та заступники РДА: як назвати посади у штатному розписі? У Нацкласифікаторі ДК 003:2010 «Класифікатор професій» (наказ Держспоживстандарту від 28.07.2010 р. № 327) нема деяких назв посад, передбачених штатним розписом РДА: «Голова РДА» (у Класифікаторі є «Голова органу місцевого самоврядування (міський, сільський і т. ін.)» із кодом 1143.5 та «Голова районної державної адміністрації» із кодом 1120.2); «заступник голови РДА з питань ЖКГ»; «заступник голови РДА з соціально-економічних та гуманітарних питань»; «водій» (у Класифікаторі є «Водій автотранспортних засобів» із кодом 8322). Як правильного оформити у штатному розписі РДА та трудових книжках працівників ці найменування посад? (Київська обл.)

Визначаємо «оплатні» умови для тренера-викладача позашкільного навчального закладу Приводом для написання статті стало запитання нашої читачки. І звучало воно так: «Штатним розписом Палацу дитячої та юнацької творчості передбачено посади тренерів-викладачів. Якими нормативними документами слід керуватися при визначенні умов оплати праці таких працівників? Відпустка якої тривалості їм надається?». «Фішка» таких працівників у тому, що вони працюють у позашкільних навчальних закладах неспортивного профілю, тому при оплаті їх праці є певні особливості. Тож давайте з ними розберемось.

Якщо допомога з ФСС затримується Останнім часом затримка з виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності з Фонду соціального страхування (ФСС), на жаль, стала звичайною практикою. Що робити в цьому випадку роботодавцеві? Чи треба йому виплачувати допомогу працівникові за рахунок своїх коштів? Як бути з ПДФО, ВЗ і ЄСВ? Адже граничних строків для їх сплати ніхто не скасовував! А що робити, якщо на час звільнення працівника допомога з Фонду так і не надійшла? Детальніше з цими запитаннями зараз і розберемося.

ЄСВ-штрафи За порушення законодавства про ЄСВ роботодавці можуть бути притягнуті до фінансової, а їх посадові особи — до адміністративної відповідальності. Заходи такої відповідальності залежно від виду та тяжкості порушення представимо в таблицях.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
1
Світлана
20.05.2019
а що фахівець Носіков не знає різницю між органами місцевого самоврядування та державною службою? питання було про районні державні адміністраціі, а відповідає про районні дади...
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі