Інформація по темі "" | Публікації по тегу
14.09.20
4291 0
Друкувати
Обране

Бюджетна бухгалтерія, вересень, 2020/№ 34

Сьогодні вийшов черговий номер журналу Бюджетна бухгалтерія, до вашої уваги зміст номеру
Календар робочого часу на 2021 рік: роз’яснює Мінекономіки Календар робочого часу — важлива річ. Складає його кожен роботодавець самостійно.
 
Протягом звітного періоду кількість працівників змінювалась: особливості заповнення форми № 1ДФ Головне управління ДПС у Закарпатській області на своєму сайті (zak.tax.gov.ua) проінформувало про таке.
 
 
Звільнення від орендної плати: від чого дійсно звільнили орендарів Ще від самого на початку карантину законодавці намагались підтримати бізнес, який почав нести збитки у кризових умовах. Зокрема, одним із законодавчих нововведень з цього питання є звільнення орендарів державного майна від орендної плати.

Щодо деяких питань з оплати праці Лист від 21.05.2020 р. № 3511-06/32092-09

Простій в 3D: Мінекономіки про оплату простою в окремих ситуаціях Мінекономіки у листі від 21 травня 2020 р. № 3511-06/32092-09 розглянуло 3 ситуації, у яких постає питання: а чи потрібно оплачувати час простою? Давайте детально розберемо позицію фахівців цього Міністерства.

Чи відміняти закупівлю, якщо за загальним фондом не вистачає коштів? Замовник (бюджетна установа, фінансування із державного бюджету) в ході інвентаризації залишків асигнувань виявив, що по завершенні процедур закупівель не всі закупівлі буде можливість оплатити за загальним фондом. Зважаючи на зазначене, є необхідність відмінити деякі закупівлі та змінити у плані закупівель джерела фінансування на власні кошти, отримані від господарської діяльності. Яку із законних підстав можна обрати в системі, що буде підставою відміни закупівлі (дані закупівлі на етапі періоду уточнень)?

«Трудові» штрафи: нові розміри з 1 вересня Цього року ми вже втретє переглядаємо розміри «трудових» штрафів. Вперше — з 01.01.2020 р., коли планово зросла мінімальна зарплата, вдруге — з 02.02.2020 р., коли законодавці пом’якшили покарання за трудові порушення. І от тепер втретє — у зв’язку із «незапланованим» вересневим підвищенням МЗП. Оскільки «трудові» штрафи напряму залежать від «мінімалки», то разом із круглою цифрою у 5000 грн прийшли і кругленькі штрафи. Які саме — розберемо у статті.

Вересневе підвищення окладів за ЄТС: як потрібно коригувати «середню» З 1 вересня 2020 року Кабмін підвищив посадові оклади працівників з оплатою праці за ЄТС. Як відомо, таке підвищення впливає на проведення коригування зарплати під час розрахунку середнього заробітку відповідно до Порядку № 1001. У сьогоднішній статті розглянемо, що, коли та як потрібно коригувати.

Вчитель захворів у відпустці: перенести не можна використати Вчитель закладу загальної середньої освіти захворів під час щорічної відпустки. Після закриття лікарняного розпочався навчальний рік. Залишилось 9 календарних днів невикористаної відпустки. Що робити із цими днями відпустки, якщо найближчим часом використати їх у порядку перенесення та/або продовження неможливо через навчальний процес?
 
Утворення ОТГ: як звільнити головного бухгалтера? У сільській раді головний бухгалтер є посадовою особою ОМС. За якою статтею КЗпП його слід звільнити після обов’язкового об’єднання територіальних громад у жовтні 2020 року? В якому розмірі повинні виплатити вихідну допомогу при звільненні?

Щодо стажу роботи в ОМС Чи зберігається стаж роботи службовця (діловод) в ОМС після переведення (на конкурсній основі) на посаду посадової особи місцевого самоврядування (спеціаліст) для нарахування надбавки за вислугу років?
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі