Інформація по темі "" | Публікації по тегу
20.10.17
5266 6
Друкувати
Обране

Глава Уряду: В результаті медреформи лікарень менше не стане, і вони будуть забезпечені

Медична реформа не призведе до зменшення кількості лікувальних закладів, а її результатом стане зміна фінансування системи охорони здоров’я, зміна якості надання послуг і оплати праці лікарів. Про це в ефірі телеканалу «1+1» сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Він підкреслив, що з реформою Україна запізнилася на 26 років, і саме тому система охорони здоров’я знаходиться в занепаді. А жахи про майбутні перетворення розповсюджують ті, «кого задовільняє нинішній стан справ в медичній галузі».

"Ухвалені сьогодні (19 жовтня) закони дозволять змінити ситуацію. Ми почнемо фінансувати не стіни лікарень, не порожні койко-місця, а фінансувати конкретну медичну послугу, - сказав Володимир Гройсман. - Таким чином, ми підвищимо ефективність  використання коштів і направимо кошти на життя та здоров’я людей».

Глава Уряду підкреслив, що для досягнення цілей знадобиться «декілька років серйозної важкої праці». «І я готовий брати на себе відповідальність, об’єднувати людей. Ми виважено й серйозно будемо впроваджувати зміни», - сказав Прем’єр-міністр.

При цьому він нагадав, що однозначно із ухваленими змінами, буде продовжена програма «Доступні ліки», робота з будівництва мережі кардіоцентрів.

«Запевняю, лікарень менше не стане, ФАПів буде навіть більше. І вони будуть забезпечені всім необхідним. Треба навести лад в сільській медицині, в екстреній медицині. Ми будемо йти локальними речами і глобально змінювати систему», - сказав Володимир Гройсман.  

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
6
Бухгалтер
20.10.2017
Мою районную больницу закрывают с 01.11.2017г. Пульмонологию и Неврологию переселяют в железнодорожную, остальное в обласную.Выдача направлений на полежать 1 человек в день!Можно долго ждать своей очереди чтоб не помереть.А роддом вообще на другом конце города на другом берегу днепра 1,5 часа езды, в котором еще 3 района.
Бухгалтер
20.10.2017
А и да сказали вас будет лечить врач семейный, то бишь участковая бабушка 1945 года выпуска(72 года) с маразмом в голове и таблетками аспирин и аналгин на все случаи.Из моей практики бабушка эта может выписать только направление в больницу на полежать и больничный.
Бухгалтер
20.10.2017
А и да, почему не вводят уголовную ответственность за безответственность медиков, в том числе и платных частных кабинетов?Пока медицина будет платная все люди будут больные потому что не выгодно вас лечить!А бесплатная у нас впринцыпе уже не медицина а выписывание бумажек.
Олена
23.10.2017
На початку 80-х комуняки побудували велику триповерхову лікарню, двоповерхову поліклініку з переходом. На першому поверсі гінекологія і пологовий будинок, на другому лабораторії і дитяче від., на третьому хірургія і операційні. Зараз третій поверх повністю закритий, На першому поверсі три в одному - пологовий, хірургія і денний стаціонар. Невже у 80-х ми жили гірше, ніж зараз?
Даша Олена
23.10.2017
Мда......радовались, что освободились от комуняк, а в итоге...Ничего своего построить не сумели, только разрушаем то что строили комуНЯки
Олена
31.10.2017
Неправда, лікарні закривають!!!!!!
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×