Санітарні вимоги щодо харчових продуктів: є зміни
Такі зміни внесені в Державні санітарні норми та правила «Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини».
Також заборонено використовувати:
— м'ясо птиці механічного обвалювання, колагенвмісної сировини тваринного походження (шкура свиняча, жилка ковбасна, шкура птиці, яловичі рубці і губи тощо) для виробництва продуктів дитячого, дієтичного харчування та для харчування дітей в організованих дитячих колективах, а також як сировини для виробництва напівфабрикатів та кулінарних виробів у закладах ресторанного господарства;
— м'ясо птиці, крім охолодженого, для виробництва охолоджених напівфабрикатів та харчових продуктів, що не пройшли термічну обробку.
Зміни внесені наказом МОЗ від 18.08.2014 р. № 576, який набере чинності з дня офіційного опублікування. На день підготування замітки документ офіційно не опубліковано.