Санітарні вимоги щодо харчових продуктів: є зміни

МОЗ заборонив використовувати для виготовлення харчових продуктів сировину, піддану повторному заморожуванню.


Такі зміни внесені в Державні санітарні норми та правила «Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини».

Також заборонено використовувати:

 м'ясо птиці механічного обвалювання, колагенвмісної сировини тваринного походження (шкура свиняча, жилка ковбасна, шкура птиці, яловичі рубці і губи тощо) для виробництва продуктів дитячого, дієтичного харчування та для харчування дітей в організованих дитячих колективах, а також як сировини для виробництва напівфабрикатів та кулінарних виробів у закладах ресторанного господарства;

—  м'ясо птиці, крім охолодженого, для виробництва охолоджених напівфабрикатів та харчових продуктів, що не пройшли термічну обробку.

Зміни внесені наказом МОЗ від 18.08.2014 р. № 576, який набере чинності з дня офіційного опублікування. На день підготування замітки документ офіційно не опубліковано. 

Наш сайт корисний для вас?

Підписатися на найактуальнішу розсилку для бухгалтера бюджетної установи

 


Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі (0)
Залишити коментарі:
Ваше ім`я
Коментарі