345 0

Санітарні вимоги щодо харчових продуктів: є зміни

МОЗ заборонив використовувати для виготовлення харчових продуктів сировину, піддану повторному заморожуванню.

Такі зміни внесені в Державні санітарні норми та правила «Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини».

Також заборонено використовувати:

 м'ясо птиці механічного обвалювання, колагенвмісної сировини тваринного походження (шкура свиняча, жилка ковбасна, шкура птиці, яловичі рубці і губи тощо) для виробництва продуктів дитячого, дієтичного харчування та для харчування дітей в організованих дитячих колективах, а також як сировини для виробництва напівфабрикатів та кулінарних виробів у закладах ресторанного господарства;

—  м'ясо птиці, крім охолодженого, для виробництва охолоджених напівфабрикатів та харчових продуктів, що не пройшли термічну обробку.

Зміни внесені наказом МОЗ від 18.08.2014 р. № 576, який набере чинності з дня офіційного опублікування. На день підготування замітки документ офіційно не опубліковано. 



загрузка...
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі (0)