Інформація по темі "" | Публікації по тегу
05.06.24
1816 8
Друкувати
Обране

Майбутнє пенсійної системи України

Українцям вже зараз варто почати відкладати додаткові кошти на пенсію і готуватися працювати, поки це буде можливо.

Таку пораду дала заступниця міністра соціальної політики Дарина Марчак.

Вона запевнила, що держава продовжуватиме платити пенсії із солідарної пенсійної системи, проте вони будуть невеликими.

Марчак зауважила, що у США солідарних пенсій взагалі немає і громадяни мають накопичувати кошти для життя на пенсії самостійно.

«Нам треба починати роботу над запровадженням загальнообов'язкової накопичувальної пенсійної системи, бо демографічна ситуація у нас вже зараз дуже критична. У нас сьогодні один платник податків забезпечує пенсію для одного пенсіонера. Надалі ситуація, скоріше за все буде погіршуватися», - наголосила урядовець.

Щодо поради працювати до скону якомога довше, то, за словами посадовиці, Україна має бути країною активного довголіття, а не виходити на пенсію в 60–65 років.

«Як суспільство, ми маємо готуватися до того, що кожен з нас заробляє собі на життя, є активним економічно, соціально так довго, як може, і виходить на пенсію вже справді тоді, коли фізично не може себе забезпечувати», - зазначає Дарина Марчак.

Ніна Южаніна, народний депутат

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
8
Євген
05.06.2024
Допоможи державі - паши все життя і здохни без пенсії.
Виктория
05.06.2024
Что бы сравнивать с Америкой,много ума не надо,вы сначала поднимите зарплаты до американского уровня!!!и обеспечте работой, как в америке, а потом начинайте делать сравнение!! депутаты!! позор нации
Інеса
05.06.2024
а я вважаю, що потрібно ввести обмеження рівня пенсії. До чого платити (наприклад) суддям по 100 тис. грн пенсії??? І до речі, як правило, саме ті категорії, які мали змогу собі "відкладати додаткові кошти на пенсію" (ну не живуть судді на свої огроменні зарплати, а мають додаткові джерела ) - у них то і є захмарні розміри пенсій. депутати - теж та ще категорія
Людмила
05.06.2024
Дуже цікаво! Що пані Марчак має на увазі : ???? " і виходить на пенсію вже справді тоді, коли фізично не може себе забезпечувати». А про порівняння з Американськими пенсіонерами- громадяни Америки соціально захищені, а ми захищені з 01.04.2024 р на 3028,00 грн. мінімальний прожитковий мінімум, ні в книжку вставити і не смішно зовсім, Зрозуміло одне, працювати треба до палиці коли підпираєшся нею шкандибаєш і йдеш на роботу. Нема слів!!!!
Олена Людмила
06.06.2024
І хто тебе взагалі візьме на роботу в такому віці
Євген Олена
06.06.2024
Так мало того, вони добре зняють, що є ще реальний прожитковий мінімум який становить десь 9500,00 грн. Недавно було на цьому сайті про мінімалку на наступний рік.
Лариса
06.06.2024
Скасовуйте ЄСВ, і тоді роботродавець зможе зекономлені кошти направити на недержавне пенсійне страхування працівників
Вася
07.06.2024
"Країна активного довголіття" це точно не про Украіну, злиденні пенсіі і зарплати в 100-200$. Переплутали нас з Норвегією чи що. Просто виідуть люди, які ще не виїхали, бо тут просто геноцид украінців.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі