Інформація по темі "" | Публікації по тегу
31.07.15
3261 1
Друкувати
Обране

Президент підписав Закон, який захищає права пенсіонерів-військовослужбовців на перерахунок пенсій

Президент підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України з питань пенсійного забезпечення», який захищає права пенсіонерів-військовослужбовців на перерахунок пенсій.

Цим Законом № 614-VIII, прийнятим Верховною Радою України 15 липня 2015 року, встановлюється, що перерахунок пенсій у зв'язку зі зміною розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», або у зв'язку із введенням для зазначених категорій осіб нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (надбавок, доплат, підвищень) та премій, не проведений з вини органів Пенсійного фонду або державних органів, які видають довідки для перерахунку пенсій, провадиться з дати виникнення права на нього без обмеження строком.

Також уточнено норму Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо вимоги досягнення пенсійного віку та наявності трудового стажу при призначенні пенсій на пільгових умовах або за вислугу років.

Закон набирає чинності з 1 січня 2016 року. Кабінет Міністрів України до кінця 2015 року зобов'язаний привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом та забезпечити перегляд і скасування міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади їх нормативно-правових актів, що суперечать цьому Закону.

Офіційний сайт Президента України

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
1
Олександр
22.03.2016
з початку 2013року військовим пенсіонерам - МО,МВС,МНС і т.д. пенсій і соціальних стандартів не підвищували незважаючи на те, що були прийняті законодавчі акти!Зараз майор який має 27 р. вислуги отримує пенсію 1777 грн., а ті що мають менше звання та вислугу отримують ще менше майор - 20 р. 1450 грн.В 2016р. військовим пенсінерам (інвалідам,ветеранам)не передбачено збільшення пенсій!При цьому вони при проходжені служби працювали в добу18 г., І їх викинули при приватизації підприємств України,інших заходів з розподілу держмайна, багато так не отримало квартир і т.д. (хто проходив службу той знае який це труд - немае ні виходного,ні спокійно заснути не можеш, коли твоя дитина хвора,а ти йдеш на службу, коли твій робочий день закінчуеться в 24.00 а починається з 06-00. Тобто порушуються їх права людини! Коли нарешті будуть збільшувати пенсії не тільки цивільним пенсіонерам але і військовим? Коли зроблять перерахунок пенсій хочаб пенсіонерам МВС відповідно постанови КМУ №988 від 11.11.2015р."Про грошове забезпечення поліцейських Національної поліції"?
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі