Інформація по темі "" | Публікації по тегу
22.11.19
17953 24
Друкувати
Обране

Заборону на індексацію пенсій держслужбовців можуть скасувати незабаром

Про це йдеться в поданому до КСУ конституційному поданні омбудсмена

Конституційним Судом отримано подання Уповноваженого ВРУ з прав людини щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень ст. 90, пп. 1 п. 2 розділу ХІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону про державну службу, ч. 7 ст. 21 Закону про службу в органах місцевого самоврядування.

Цими нормами в їхній теперішній, після низки змін, редакції встановлено, що пенсійне забезпечення державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування здійснюється відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". При цьому взагалі не передбачено перерахунку (індексації) пенсій, призначених зазначеним категоріям пенсіонерів згідно з попереднім Законом про держслужбу 1993 року.

Відповідно омбудсмен просить КСУ визнати неконституційними положення ст. 90, пп. 1 п. 2 розділу ХІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону про державну службу, ч. 7 ст. 21 Закону про службу в органах місцевого самоврядування. Як відомо, норми законів, що визнані неконституційними, втрачають чинність з дня ухвалення Конституційним Судом України рішення про їх неконституційність, якщо інше не встановлено самим рішенням, але не раніше дня його ухвалення.

buh.ligazakon.net

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
24
Наталка
22.11.2019
Всі закони приймаються тільки для держслужбовців, всі інші не люди?
oksana Наталка
22.11.2019
Якраз всі пенсії індексуються (крім пенсій держслужбовців)
Олександр Наталка
22.11.2019
Ви жертва пропаганди таких політиків як ляшко, гройсман і їм подібних. та уряду, які весь час підсовують інформацію що держслужбовці купаються в грошах, в політиків взагалі тренд винить в усьому держслужбовців, чи, як вони кажуть- "чиновників". А народ цьому віре, бо краще ж винить в корупції когось с сусідів з РДА, та боготворити профффесора, петю чи бубочку, ніж заради цікавості глянуть декларацію рядових держслужбовців.
Любов
22.11.2019
Пенсія інших людей індексується.
Людмила
22.11.2019
Секретар села це не людина? Що її пенсію не підіймають з 2009 р. У якої утримували підвищений процент пенсійного фонду.
Світлана
22.11.2019
Якраз всім іншим людям пенсія індексується, а держслужбовцям ні бо держслужбовці не люди. Вони посадові особи які попрацювали на державу а держава їх кидає.
Олена Світлана
22.11.2019
З держслужбовців утримували 6,1% внесків в ПФ, а з працівників не держслужбовців 2%, а коли прийшов час йти на пенсію, то пенсія держслужбовця вийшла меншою.
777 Олена
25.11.2019
з зп не держслужбовців - 3,6 %, 2% - з лікарняного, але взагалі я з Вами згодна
Васа
22.11.2019
Пропрацювали на мінімальну заробітну плату.
Коля
24.11.2019
Взагалі,багато осіб непенсійного, але вже досить похилого (за 50) віку не мають ні зарплат, ні пенсій: звільнені з попереднього місця роботи у зв"язку з різноманітними "ліквідаціями" держпідприємств; тобто стали безробітними з ініціативи держави і по незалежним від них причинам...
Коля Коля
24.11.2019
Адже знайти нове робоче місце у країні, яка тепер фактично не має виробництва, складно навіть молодим і здоровим...
Валентина
11.12.2019
А ще держслужбовців повиганяли з роботи чітко в 55 років. Згідно Закону!
Olena
17.12.2019
Прикро, що підвищується пенсія тим, у кого мінімальний стаж, хто особливо не переймався рботою. У мене загальний стаж 45 років, із них понад 20 держслужби. А пенсія з 2010 року, як головного спеціаліста держслужбувця, залишилася незмінною. А ціни ростуть на усе, в т.ч на комуналку.
володимир 03.01.2020
03.01.2020
все життя працював в органах місцевого самоврядування. через недофінансування бюджету отримували мізерну зарплату, 20 років службовця в ОМС, утримували 6.1 % внесків у ПФ, на час виходу на пенсію вона становила понад дві мінмалки а зараз- 50% від неї
Наталія
04.01.2020
У звичайного держслужбовця, який вийшов на пенсію до 2017 року теперішня пенсія складає не 60% від нарахувань, а в кращому випадку 40%. Де передбачені колись законом 80% на момент вступу на службу. Стаж державної служби 28 років. Чи дочекаюся за життя обіцяного...
Людмила Наталія
17.01.2020
Якщо ми ,бувші держраби, будемо мовчати, не дочекаємось перерахунку пенсій. .Силовики добилися перерахунку пенсії, а ми мовчимо .Нас все влаштовує???
марія
19.01.2020
Державним службовцям структурних підрозділів Мінсоцполітики, прокурорам , судям, народним депутатам призначають пенсії в розмірі 60 відсотків, В кого є долари то по рішеннях судів роблять перерахунок пенсій, Держрабам, які отримували мізерні зарплати Верховна Рада скасувала перерахунок пенсій, Потрібно брати гранати та йти під Верховну Раду, як це робили силовики,
ольга
27.01.2020
Так чого ж ви мовчите,а тільки з диванів смс строчите,віськові молодці добивались свого,а ви держслужбовці вирішували питання будівництва шкіл,лікарень,нарахування субсидій,розробляли різні програми забезпечення населення і залишились непотрібними своїй державі,незнаю,но ви слабаки,чи немає у вас тієї людини,яка б керувала вами як у війскових це відбувалось.Що не кажіть,а ви слабаки,будете так себе вести нічого не змінеться.Слухайте,що говорять люди,що треба не сидіти,а вирішувати питання,бо воно стосується тільки вас самих.
анна
31.01.2020
Так, рішення КС мало би бути на користь держслужбовців і справедливість повернута, тому що законом передбачено, що нові закони не можуть погіршувати стан справ, тобто те, що пенсії д/сл не індексують і не перераховують, в зв*язку з підвищенням посадових окладів, прожиткового мінімуму чи мінімальної зарплати (хоч якогось показника) - це порушення. Але до чого додумались!, переводять на пенсію на загальних підставах! Зрівнюють всіх, незалежно від умов праці і законів, які діяли раніше.
Галина
03.02.2020
Конституційний суд признав,що порушені права і свободи держслужбовців пенсіонерів,але не визначився у своєму рішенні,як це повинно відбутися стосовно пенсій держслужбовців,тому Денісова звернулась до КУ щоб своім рішенням зобовьязав пф зробити перерахунок. Так відбулось розьяснення з підвищенням пенсій прокурорам, ім пенсії підвищити та виплатити компенсацію за 12 попердніх місяців. Чекайте,але щось добго вирішують,те що ім треба вирішують за годину,прикро,больно,але тримайтеся,думаю правда буде на вашій стороні.
консультація
10.02.2020
17 лютого 2020 року КСУ буде розглядати питання перерахунку пенсій держслужбовцям,чекаємо захисту та дотримання Конституції України. КСУ уже задовольнив вимоги Закону стосовно суддів та прокурорів з дотриманням законодавства та виконанням їх.Чекаємо і правда буде на вашій стороні.
Олександра
29.02.2020
Невже не захистить державних службовців Конституційний суд?! З лютого 2008 року ніякого підвищення, пенсія як в прибиральниці, хоча стаж достатній як до державної служби, так і в державній службі з незначною заробітною платою, але був стимул..... Але Ляшко (дебіл з дитинства) вирішив що багато коштів отримують державні службовці. Вони порахували судів та прокурорів. Згодна, вони і перерахунки пенсій отримують! Чому ж ви мовчите за військових,та прокурорів, які з 40 років отримують великі пенсії.
Галина
01.04.2020
Можливо потрібно сформувати петицію до президента, потрібно щось робити бо ніхто за нас думати не буде. Майже 40 років в ОМС, платили внески більші , а в результаті 112 Постанову відмінили, 10 окладів при виході на пенсію теж і що лишилося ?
Василь
05.03.2023
Думаю про те, що пропрацював на держслужбі понад 25 років , а пенсію не індексують. невже ми не люди. Ми віддавали своє здоров"я , щоб підняти економіку , добробут і життя Українцям ,а про нас постійно забувають.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×