Інформація по темі "" | Публікації по тегу
04.04.23
11323 0
Друкувати
Обране

Мінфін змінив правила заповнення реквізиту «Призначення платежу» у платіжці

Мінфін наказом від 22.03.2023 № 148 затвердив Порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення.

Його головна мета – мінімізувати кількість обов’язкових полів реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції, які заповнюються платниками та органами виконавчої влади.

Зокрема, згідно з наказом:

  • кількість обов’язкових полів, які заповнюють платники у реквізиті  «Призначення платежу» платіжної інструкції, зменшили до 2 полів – для платників на бюджетні/небюджетні/депозитний рахунки («Код виду сплати», «Додаткова інформація запису»), а для платників на єдиний рахунок - до 1 поля («Додаткова інформація запису»);
  • скорочено кількість обов’язкових полів, які заповнюють органи виконавчої влади у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції. Наприклад, територіальні органи ДПС та органи державної виконавчої служби при стягненні коштів на єдиний рахунок заповнюють 3 поля («Номер рахунку»; «Сума податку»; «Додаткова інформація запису»).

Також у новому Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» наведено приклади заповнення цього реквізиту.

Крім цього встановлено, що Порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» розрахункових документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, платежів на бюджетні рахунки та/або єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на небюджетні рахунки, а також на єдиний рахунок, затверджений наказом Мінфіну від 24.07.2015 № 666, застосовуватимуть лише у разі використання неструктурованого формату реквізиту «Призначення платежу» відповідно до міжнародного стандарту ISO 20022. При чому лише на перехідний період до 01.07.2023. З цієї дати Порядок № 666 втратить чинність.

Наказ № 148 набрав чинності 31.03.2023.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі