Інформація по темі "" | Публікації по тегу
16.05.19
10580 19
Друкувати
Обране

Батькам малолітніх дітей можуть скоротити робочий час

Президент постановив розробити заходи державної підтримки сімей

Петро Порошенко доручив Уряду розробити заходи щодо встановлення можливості для вагітних жінок, одного із батьків, які працюють і мають дитину віком до 10 років, скороченої тривалості робочого часу на чотири години на тиждень, дистанційної роботи та роботи за гнучким графіком робочого дня/тижня, який може передбачати, зокрема, індивідуальний час початку і закінчення щоденної роботи (зміни), перерви для відпочинку і харчування, а також індивідуальні вихідні дні з додержанням встановленої законодавством норми тривалості робочого часу та встановлених загального вихідного дня, святкових і неробочих днів.

Відповідний Указ Президента № 214/2019 набув чинності 14 травня 2019 року.

Документ передбачає запровадження змін до таких Законів:

  • "Про державну допомогу сім'ям з дітьми";
  • "Про Державний бюджет України на 2019 рік".

Пропонується збільшити розмір державної допомоги:

  • при народженні дитини;
  • при усиновленні дитини;
  • на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування;
  • на дітей одиноким матерям;
  • на дітей, хворих на тяжкі захворювання.

Кабмін повинен впровадити програми пільгової купівлі, будівництва та реконструкції житла, а також його кредитування для молодих сімей та одиноких громадян.

Планується збільшення розміру державної допомоги особам, які потребують застосування репродуктивних технологій, а також запровадження можливості неодноразового її отримання.

Відповідно до Указу обласні та Київська міські державні адміністрації за участю органів місцевого самоврядування мають вжити заходи щодо забезпечення населення:

  • достатньою кількістю закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти;
  • якісним спортивним обладнанням в достатній кількості.

Планується активна взаємодія закладів освіти з фізкультурно-спортивними товариствами та національними спортивними федераціями з відповідних видів.

Також Указом рекомендовано забезпечити безкоштовним збалансованим здоровим харчуванням усіх учнів 1 - 4 класів закладів загальної середньої освіти.

jurliga.ligazakon.net

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
19
777
16.05.2019
Проснулся ! Где же ты петя был раньше ?!!!
тома 777
17.05.2019
от прокинувся б так хоч на 1-2 роки назад, можливо і залишився б у кріслі...
Gala
16.05.2019
Нарешті зрозуміли, що діти - наше майбутнє. Ще треба налагодити переробку та вивіз сміття, бо надоїло труїтися та дивитися на нього.
Бух очень злой
16.05.2019
Давайте пусть они вообще не работают, а просто им будем зарплату платить.
Ikar Бух очень злой
16.05.2019
теж не розумію нашої соціально орієнтованої і Бідної країни...в розвинутих країнах навіть декретна відпустка відсутня
Наталя
16.05.2019
Краще б дали допомогу і на рідних дітей (хоч по 500 грн. щомісяця), а не тільки під опікою, усиновленим або одиноким матерям. Кожна дитинка хоче поїсти, одягнутись і жити в теплій оселі. Іноді нормальні батьки, хоч і працюють офіційно, але ж зарплата не як у депутатів, Такими законами і допомогами, на жаль, шануються не повні сім"ї. А покинути дитину на бабусю і дати їй опіку дуже модно стало. Не говорю про всіх дітей, але дуже часто саме такий мотив. Або одинока мати, яка працює, допомогу не отримує, зато інша одинока мати не працює і отримує кошти. Так вона і не буде ніколи працювати!! Держава дасть їй кошти!! А перша і працює і нічого не отримує.
тома Наталя
17.05.2019
особисто я бачу в основному підтримку неблагополучних , які щороку народжують дітей державі, згодом всі можливі служби дітей відвідують через п'янство батьків. діти страждають, хоча мали б повноцінно харчуватись та нормально жити. а якщо мама має благополучну родину, тримає домогосподарство, працює на повний робочий день, займається дітьми , то така мама НІЧОГО не отримує. я не претендую на допомогу від держави, але і проти того, щоб п'яниці отримували і за 2-3 дні допомогу на дітей пропивали. діти не винні, що в них такі батьки, тому вважаю, що допомоги різного характеру треба виплачувати нормальним сім'ям або припиняти у важких випадках
Вадим Наталя
17.05.2019
Особисто знаю пару, яка офіційно розвелася, але продовжують жити разом і отримують допомогу на маму-одиначку та пільги як малозабезпеченим.
Світлана Наталя
16.05.2019
або інші види допог
Світлана Наталя
16.05.2019
Треба не допомоги підвищувати, а зарплати, щоб люди хотіли працювати, а не сидіти і думати яким то способом обдурити державу (когось приписати, виписати, розлучитись фіктивно і т.д.), щоб бути дома і отримувати допомогу як малозабезпечені.
777
17.05.2019
речь идёт о работающих. не понимаю чего вы раскудахкались ?! вас жаба давит , что у вас нет детей ? или что они выросли , или что вы при муже сидите ? к чему ваше возмущение ?!
Світлана 777
17.05.2019
Про "работающих" мова йде у першому абзаці. А щодо збільшення розміру допомог - стосується усіх.
777 Світлана
20.05.2019
кого это "всех" ? вас это касается ? или вы может очень хотите в их ряды :
"при народженні дитини; при усиновленні дитини; на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування; на дітей одиноким матерям; на дітей, хворих на тяжкі захворювання"?
просто к каждой семье нужно индивидуальный подход . одни злоупотребляют помощью , а другие реально в ней нуждаются . для этого есть соцзащита с инспекторами . вот пусть они и занимаются этими вопросами .


Тетяна
17.05.2019
Нехай буде, але тоді і оплата пропорційно відпрацьованому часу
777 Тетяна
17.05.2019
А это по вашему что ?!!!
"з додержанням встановленої законодавством норми тривалості робочого часу та встановлених загального вихідного дня, святкових і неробочих днів"



марина
20.05.2019
А от поясніть мені будь ласка за права нормальних сімей,ситуація така : двоє працюючих батьків в державній установі сплачуючи всі податки,мають одну дитину,як їм наважитися на другу дитину якщо жінка йде у декрет і залишається фактично без доходу,+ народжується ще одна дитина на яку держава дає аж 860 грн,що з цього слідує - одна зарплата в сімейному бюджеті + дві людини( дружина і ще одна дитина ) на одну батьківську зарплату????Ніхто не говорить по забезпечення держави повністю Але ЧОМУ не працюючим пільги ,а інші люди як хочете???Тому я вважаю що за жінкою має обов"язково зберігатися її заробітна плата.Мають діти народжуватися в нормальних сім"ях ,а не в алкашів.
Питбуль
21.05.2019
Лучше бы укоротили рабочее время некурящим. Это реально логично и справедливо. Пока кто-то ходит в день 8 раз по 10 минут на перекуры - я работаю. Вот и отпускали бы меня на 80 минут раньше
Правда
21.05.2019
Ви навіть тут гризетесь. Про які допомоги можна говорити.
777 Правда
22.05.2019
как эти две вещи взаимосвязаны ? абы шо ляпнуть
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі