Інформація по темі "" | Публікації по тегу
15.10.19
11435 10
Друкувати
Обране

У Мінсоцполітики пропонують скасувати прив’язку до прожиткового мінімуму деяких видів соцвиплат

Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська представила концепцію реформування прожиткового мінімуму (ПМ) в Україні.

Ініціатива передбачає “відв’язку” понад 150 видів соціальних виплат та фінансових показників від прожиткового мінімуму. При цьому пенсії та допомога малозабезпеченим сім’ям залишаться єдиними видами виплат, “прив’язаними” до ПМ. Розмір всіх інших виплат пропонуємо встановлювати в абсолютних цифрах і переглядати їх кожного року при прийнятті Державного бюджету”, - заявила Міністр.

За словами Юлії Соколовської, така реформа (відв'язка від прожиткового мінімуму) не призведе до зменшення розміру соцдопомог. Для деяких категорій населення розмір виплат навіть збільшиться. “В той же час, - підкреслила Міністр, -  це дозволить нам реально допомогти сім'ям – щоб вони жили не нижче рівня бідності. Державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям стане ефективнішою – для сімей, що знаходяться в складних життєвих обставинах, розміри виплат збільшуватимуться”. Дана ініціатива була представлена для обговорення на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів 11 жовтня.

В той же час перший заступник голови Комітету Михайло Цимбалюк назвав пропозицію “революційною” і такою, що справді може змінити життя людей на краще.

На засіданні сторони домовилися про проведення громадських та комітетських слухань на цю тему для формалізації пропозиції і оформлення її у відповідний законопроект.

yur-gazeta.com

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
10
12345
15.10.2019
Начинали - веселились, подсчитали - прослезились...
Ольга
15.10.2019
Спочатку відпустіть тарифну сітку.А то малозабезпечених лодарів пожаліли а прцюючим оклад 2900 чи 3200...дурня та й годі. Вже з громадських робіт позамітати вулиці нікого взяти бо в центрі зайнятості самі бізнесмени стоять.А тому хто на державній роботі і податки сплачує тому дуля...тобто доплата до мінімалки.А що зарплату першого розряду мінімалку поставити слабо?
Евгений
15.10.2019
Если отменить привязку к прожиточному минимуму а зачем он тогда нужен вы скажите - как виртуальный показатель чтобы сказать что он у нас есть???
Анонімус Евгений
15.10.2019
як то нашо? а пенсії як обраховувати будуть? Ну і плюс соціальна податкова пільга лишається. Так шо прожитковий - то "нужная весч"transparent_pxl.png
Сашко
15.10.2019
Вы их также будете пересматривать каждый год как и размер суточных 60 грн для бюджетников и размер проживания 600 грн который с 2011 года не пересматривались?
ірина
15.10.2019
не зрозуміло в чьому революція. ви проводили аналіз хто отримує допомогу малозабезпеченим.
Правда ірина
16.10.2019
Коли вже накінець буде проведена верифікація так, як треба, де ж ті державні соціальні інспектори, які за державну копійку порвуть
Праця Правда
20.10.2019
Давно пора
Тетяна ірина
16.10.2019
В переважній більшості ті, хто й дня не працював, і копійки податків не сплатив до бюджету
Ірина
16.10.2019
Вже ми проходили виплати в визначеному розмірі, по 6 років не переглядали. Забули як матері по догляду за дитиною до 3-х років по 130 гривень отримували.Підніміть розмір прожиткового мінімуму і всі соціальні виплати збільшаться.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі