Інформація по темі "" | Публікації по тегу
05.01.18
10538 11
Друкувати
Обране

Уряд визначив, як розраховуватиметься вартість медичного обслуговування

Уряд затвердив Методику розрахунку вартості послуги з медичного обслуговування. Відповідне рішення № 1075, яке прийняте на засіданні Уряду 27 грудня 2017 року, спрямоване на забезпечення стандартизації підходів до обліку витрат у закладах охорони здоров'я на основі загального принципу «зверху вниз».

Зазначений метод передбачає проведення економічних розрахунків, результатом яких є розподіл усіх витрат закладу охорони здоров’я - від адміністративних та допоміжних підрозділів до основних клінічних відділень. Кінцева середня вартість одиниці медичної послуги розраховується на основі критеріїв розподілу витрат. Перелік та порядок їх застосування визначаються МОЗ.

 Зокрема, складовими медичної послуги є виписаний пацієнт, ліжко-день у стаціонарному відділенні лікарні, амбулаторне відвідування тощо.

У вартість медичної послуги, зокрема, входитиме заробітна плата медичного персоналу, витрати на лікарські засоби, комунальні послуги, амортизація обладнання тощо.

Методика є обов'язковою для застосування установами охорони здоров'я для обліку та аналізу фактичних витрат. Крім того, Міністерство охорони здоров'я повинне розробити пропозиції щодо єдиних тарифів у рамках програми медичних гарантій.

Затвердження Методики закладе базові принципи універсальної національної системи розрахунку вартості медичних послуг.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
11
ЯвШоке
09.01.2018
Эм.. то есть содержание больниц полностью ложится на горожан? Круть :) И сколько ж будет тогда стоить, к примеру, вырезать аппендицит и полежать в стационаре 5 дней?
Карл
09.01.2018
У бомже
Карл
09.01.2018
У малообеспеченных и особенно бомжей не будет чем заплатить, будут умирать под больницей или влазить в серьезные кредиты. Скрытый геноцид по-украински.
Тетяна
09.01.2018
Можливо спочатку потрібно було розробити всі підзаконодавчі акти, відпрацювати механізми, а потім запускати реформу. Реформа запущена - тепер давайте вартість послуги обрахуємо...Все як завжди - задом на перед.
квітка
09.01.2018
Вирізати апендицит в нас обраховували буде коштувати - 18000грн, операція по жіночим органам - 50000грн.Питання де людям брати такі гроші при підвищеній зар.платі - 3723грн.Виход - вмирати.
ЯвШоке квітка
09.01.2018
да уж... ну будем умирать, хули делать - раз не можем бандитов за 25 лет выдворить из страны.
оптиміст
09.01.2018
Якщо Вам зробили операію за 50000грн. це не означає, що Ви будете здорові і вижевете. Лічити Вас будуть доти на скільки у Вас хватить коштів. Комерційна медицина то ще той бізнес буде. Хоча, безплатної медицини і не було реально
П******
10.01.2018
П***** всему!
тетяна
10.01.2018
осталось принять налог на воздух .Тогда точно будет все хорошо !!!
Смолка В.Н.
20.01.2018
Надо отменить все удержания с заработной плати. за что.мы платим каждый месяц и кому в карманы...платили всю жизнь,только сейчас же мы свободны,. сами выбрали эту жизнь,теперь молчите
Л****
24.01.2018
Оплату за медпослуги переклали на нас , тільки чому не зменшили податки? ПДФО забеспечувало нам по Конституції безоплатну медицину. При розробці медреформи про це забули, а з/плату себе любимим підняли.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі