Інформація по темі "" | Публікації по тегу
27.10.17
7559 10
Друкувати
Обране

В Україні запустять електронний реєстр листків непрацездатності

Найближчим часом представники Фонд соціального страхування України з представниками Міністерство охорони здоров'я України та Міністерство соціальної політики України разом з експертами проекту "Разом проти корупції" розпочнуть роботу над створенням сервісу для електронного реєстру листків непрацездатності.

Про це повідомляється на сторінці у Facebook урядово-громадського проекту "Разом проти корупції"

Як зазначається, станом на сьогодні в Україні діє понад 8 тис. лікарень, які видають лікарняні, при цьому лише половина з них мають комп’ютери для запровадження електронного обігу документів.

Система працюватиме таким чином, що для функціонування майбутнього е-обігу лікарняних потрібен хоча б один комп'ютер у лікарні, який під'єднаний до мережі Інтернет. Лікар матиме доступ лише до своїх записів, в той час як головний лікар – до всіх записів, зроблених у медустанові, а вже контрольна організація та МОЗ – до всієї бази даних. 

"Запровадити електронні лікарняні можна буде вже за рік. А сьогодні органи влади мають лише розподілили обов’язки та відповідальність, оскільки попередні неуспішні спроби запровадити електронні лікарняні були пов’язані з тим, що Фонд розробив необхідне програмне забезпечення, а МОЗ не закупив комп’ютери у лікарні. Отож, очікуємо на більш злагоджені дії цього разу", - йдеться в повідомленні.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
10
Оксана
27.10.2017
будет очень удобно, в самых зарбитых амбулатриях, где и так сидишь по 2-3 часа в очереди ждешь врача, теперь будем сидеть еще дольше, пока он будет вносить больничный лист))) Особенно если один комп на всю больницу) Вы сночала обеспечьте безперебойным интернетом и ПК, а потом воодите!
Олена
27.10.2017
Іноземці писали, видно по помилкам
Алексей Олена
02.11.2017
Кто объяснит мне, как это поможет бороться с коррупцией? То, что это увеличит нагрузку на врача, или другого "козла отпущения" - это точно.
Алексей Олена
02.11.2017
А где оценка действий, описанных в статье, и их последствий для страны и населения? А кто он, этот иностранец - марсианин?
Вадим
27.10.2017
Скорші за все хтось вчерговий раз хоче нагріти руки , на впровадження реєстру і купівлю техніки потрібно чималі кошти .І головне який сенс з цього реєстру , яким чином він подолає корупцію ? Прийшов до лікаря дав хабаря і він відкрив тобі липовий лікарняний і вніс його в реєстр. Хтось зможе провірити потім чи ти дійсно хворів ???
ирина
27.10.2017
молитесь, чтоб эту важную миссию - вносить больничнеы в реестр - не положили на бухгалтеров организаций...
dmitry ирина
05.11.2017
вносить будут те-же кто и сейчас: медрегистраторы или операторы компьютерного набора
яя ирина
30.10.2017
Інтернет є лиш у бухгалтерії бо звіти відправляєм, чого молитись, готуватись треба )))
Оля
30.10.2017
Теперь, когда мне будут нести больничные я еще и с реестром выверять должна буду?
Алексей
02.11.2017
Кто объяснит мне, как это поможет бороться с коррупцией? Нагрузку на врача, или иного "козла отпущения", это точно повысит.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі