Інформація по темі "" | Публікації по тегу
18.06.14
2721 0
Друкувати
Обране

Работник воспользовался в командировке услугами камеры хранения: возмещаются ли такие расходы?

Міндоходів в листі від 24.12.2013 р. № 18173/6/99-99-19-03-02-15 торкнулося питання відшкодування витрат на відрядження.

В листі нагадується, що відповідно до п. 5 Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон підприємство, що відряджає працівника, забезпечує його коштами для здійснення поточних витрат під час службового відрядження (авансом). При цьому керівник підприємства може встановлювати додаткові обмеження щодо сум та цілей використання коштів, наданих на відрядження: витрат на наймання житлового приміщення, на побутові послуги, транспортні та інші витрати. Такі обмеження запроваджуються наказом (розпорядженням) керівника підприємства.

Контролери роз'яснили, що підприємство може відносити до складу витрат витрати, понесені відрядженою особою на оплату користування послугами камери схову, якщо наказом (розпорядженням) керівника підприємства не передбачено обмежень щодо цих витрат.

Крім того, у разі якщо підприємство може віднести до складу витрат витрати на оплату користування послугами камери схову, понесені відрядженою особою на підставі підтвердних документів (в оригіналі), то такі витрати не включаються до загального місячного (оподатковуваного) доходу працівника та не є об'єктом оподаткування ПДФО.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі