Інформація по темі "" | Публікації по тегу
26.10.17
22661 22
Друкувати
Обране

Допомога на оздоровлення держслужбовцям у разі поділу щорічної основної відпустки на частини

Відповідно до ст. 57 Закону України «Про державну службу» державним службовцям надається щорічна відпустка тривалістю 30 календарних днів, якщо законом не передбачено більш тривалої відпустки, з виплатою грошової допомоги у розмірі середньомісячної заробітної плати.

Згідно із ст. 59 цього Закону щорічні відпустки надаються державним службовцям у порядку та на умовах, визначених законодавством про працю.

Відповідно до статті 12 Закону України «Про відпустки» щорічну відпустку на прохання працівника може бути поділено на частини будь-якої тривалості за умови, що основна безперервна її частина становитиме не менше 14 календарних днів.

Невикористана частина щорічної відпустки повинна бути надана працівникові, як правило, до кінця робочого року, але не пізніше 12 місяців після закінчення робочого року, за який надається відпустка.

У випадку поділу щорічної відпустки на частини допомога для оздоровлення може виплачуватися працівникові один раз при наданні будь-якої з частин щорічної основної відпустки за заявою працівника.

Під час формування фонду оплати праці на відповідний бюджетний рік для кожного працівника передбачається одна допомога для оздоровлення, яка є гарантованою виплатою один раз на рік при наданні щорічної відпустки за відповідний робочий рік.

Грошову допомогу не можна ділити на частини, і вона виплачується один раз на рік однією сумою під час надання будь-якої з частин щорічної відпустки.

Лист Міністерства соціальної політики України від 19.09.2017 р. № 2416/0/101-17

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
22
Тетяна
26.10.2017
Під час формування ФОП одна допомога для оздоровлення передбачається для одного працівника (за посадою !!!) Як бути коли на одній посаді протягом року кожні два - три місяці призначаються та звільняються посадовці? Хто з них має право на допомогу? Пропрацював працівник три місяці, має право на сім днів відпустки, просить надати допомогу - отримує її і звільняється. Приходить наступний. Через три місяці бере відпустку із виплатою допомоги. Питання: де взяти кошти? Відмовити? Ні. Не маємо права. А платити з чого?
караул Тетяна
31.10.2017
Та ви що! яку допомогу ви виплачуєте після трьох місяців роботи??? Відповідно до статті 12 Закону України «Про відпустки» щорічну відпустку на прохання працівника може бути поділено на частини будь-якої тривалості за умови, що основна безперервна її частина становитиме не менше 14 календарних днів.
Тетяна караул
31.10.2017
Ви мене вибачте, будь ласка, і не вважайте за образу, але... Ви Листа читали? " Грошова допомога до будь-якої з частин відпустки..." Який норматив забороняє працівнику (державному службовцю) відпрацювавши три місяці взяти 7 днів відпустки? ...і до відпустки грошову допомогу????
Світлана Тетяна
27.10.2017
Право працівника на щорічні основну та додаткові відпустки повної тривалості у перший рік роботи настає після закінчення шести місяців безперервної роботи на даному підприємстві. (ст.10 ЗУ Про відпустки)
Тетяна Світлана
31.10.2017
Ви лист, щодо якого йде дискусія, читали?
Світлана Тетяна
31.10.2017
Цей лист стосується державних службовців. У вас з такою швидкість мінюється державні службовці? Ви що конкурс не проводите? Крім того якщо працівник раніше працював в іншій державній установі, то потрібно довідку з іншої установи про отримання (неотримання) грошової допомоги при щорічній основній відпустці в поточному році. Крім того відпустка до закінчення 6-имісячного терміну надається пропорційно відпрацьованому часу і за згодою з керівництвом
Тетяна Світлана
31.10.2017
Так у нас держслужбовці змінюються з шаленою швидкістю. Перший взяв відпустку і забажав матеріалку, другий прийшов по переводу з іншого відділу і також забажав відпустку з матеріалкою, третій вийшов з декретної відпустки і також має право на відпустку з матеріалкою і це все на одній і тій же посаді. Нонсенс? Ні. Казус буття. І кому з них керівник керівник не погодить надання частини відпустки? А до будь якої частини держслужбовець має право отримати грошову допомогу. Яка підстава для відмови?
Куку Тетяна
26.10.2017
У нас в положенні про надання матеріальної допомоги прописано, що якщо пропрацював 3 місяці то 25% від окладу, 6 місяців 50%, 9- 75% рік і більше 100%!
LEXXX Куку
26.10.2017
Ви нічого не плутаєте, лист Мінсоцполітики про "матеріалку" для держслужбовців. Про які % "від окладу" Ви пишете? Держслужбовцям - платиться у розмірі середньомісячної зарплати.
Ігор Тетяна
26.10.2017
Проаво на відпустку після 6 місяців і відповідно допомогу на оздоровлення, до того часу відшкодування за невикористані дні відпустки при звільненні працівника
Андрей Ігор
26.10.2017
Після шести місяців виникає право на відпустку повної тривалості, а до цього часу працівник може взяти відпустку, але лише в кількості днів пропорційно до відпрацьованого часу. Тому питання залишається.
123 Андрей
26.10.2017
це питання і залишиться, якщо тільки начальник "не пропише" у колдоговорі надавати тільки коли заробить 14 к.д )
Тетяна 123
31.10.2017
Колдоговір не змінить норми Закону і суперечитиме рекомендаціям Листа Мінсоцполітики.
_olga_
26.10.2017
Шановні колеги ! Підкажіть, будь- ласка, як виплаується мат.допомога: 1 відпустка = 1 мат доп., чи , можливо ,1 матеріальна допомога в рік , навіть якщо за цей рік відбув відпустку не в повному обсязі. (Я один бухгалтер - і все, що мені вдається це вяти 7 днів відпустки , навіть не відбуваючи її)
Світлана _olga_
27.10.2017
1 грошова допомога у розмірі середньомісячної заробітної плати для державних службовців в рік
Тетяна
27.10.2017
Підкажіть, будь ласка, якщи оздоровчі виплачуються у місяць зміни посадового окладу, це якось впливає на розмір оздоровчих? (посадовий оклад стає меншим).
Олена Тетяна
27.10.2017
ви ж берете мат.допомогу, у розрахунку за місяці, що передують наданню такої допомоги (середня зпл. за 2 попердні місяці), там же зарплата не змінилась
Олена
31.10.2017
Підкажіть, будь ласка, якщо працівник використав щорічну відпустку за 2016-2017 роки і отримав оздоровчі, а з липня 2017 у нього починається новий період (2017-2018). Чи можна надати працівнику в одному році відпустку і оздоровчі за два відпрацьовані періоди?
Світлана Олена
31.10.2017
відпустку - так, грошової допомоги «на оздоровлення» -ні. Поділіть щорічну основну відпустку так, щоб частина була і в 2018 році. Грошову допомогу не можна ділити на частини, і вона виплачується один раз на рік однією сумою під час надання будь-якої з частин щорічної відпустки. Подробиці: https://buhgalter.com.ua/zakonodavstvo/listi-rozyasnennya/oplata-pratsi/shchodo-groshovoyi-dopomogi-na-ozdorovlennya-derzhsluzhbovtsyam-u/
Олена Світлана
31.10.2017
Дякую
Кристина
03.11.2017
Подскажите пожалуйста (возможно кто-то сталкивался с такой ситуацией!) В каком случае можно забрать деньгами накопившиеся за 6 лет дни отпуска (около 60 дней). Или если я не хочу идти в отпуск, эти деньги будут выплачены только при увольнении?
Світлана Кристина
06.11.2017
Згідно ст.24 ЗУ "Про відпустки" "За бажанням працівника частина щорічної відпустки замінюється грошовою компенсацією. При цьому тривалість наданої працівникові щорічної та додаткових відпусток не повинна бути менше ніж 24 календарних дні.". Тобто якщо Ви державний службовець і у вас 30 днів відпустки то за 6 днів ви можете отримати грошову компенсацію. Однак згідно ст. 11 ЗУ "Про відпустки": "забороняється ненадання щорічних відпусток повної тривалості протягом двох років підряд". Крім того, якщо Ви будете звільнятись, то :у разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину - інваліда з дитинства підгрупи А I групи (ст. 24 ЗУ "Про відпустки")
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі