Інформація по темі "" | Публікації по тегу
18.08.15
1829 0
Друкувати
Обране

Федерація профспілок пояснює, як працівникам звертатися до суду в разі наявності боргів із зарплати

Федерація профспілок на своєму сайті розмістила корисну інформацію про порядок стягнення працівниками заборгованості із заробітної плати. У разі виникнення затримки виплати заробітної плати працівник має право звертатися до суду за захистом своїх прав із позовною заявою.

Необхідність у захисті своїх трудових прав у суді також виникає, якщо працівника було звільнено, а повного розрахунку із ним не проведено.

За загальними правилами підсудності, визначеними у ст. 109 Цивільного процесуального кодексу України, позови до фізичної особи пред'являються до суду за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання чи за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її перебування. Позови до юридичних осіб пред'являються до суду за їхнім місцезнаходженням.

Водночас  передбачена можливість пред'явлення позовів, що виникають із трудових відносин також і за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача.

У разі порушення законодавства про оплату праці працівник має право звернутися до суду із позовом про стягнення належної йому заробітної плати без обмеження будь-яким строком (ч. 2 ст. 233 КЗпП).

Зразки позовних заяв, запропонованих Федерацією профспілок, можна переглянути тут.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі