Інформація по темі "" | Публікації по тегу
27.03.19
8982 8
Друкувати
Обране

Фонд соцстраху попереджає про можливе подовження строків перерахування коштів

Допомоги і страхові виплати, що фінансуються Фондом соціального страхування України, надаються застрахованим особам у повному обсязі. Водночас, у зв’язку із невиконанням у 2018 році плану надходження єдиного внеску та зростанням витрат на матеріальне забезпечення у зв’язку із збільшенням середньомісячної заробітної плати, можливе подовження стандартних строків перерахування коштів. Зокрема, за підсумками 2018 року середній розмір допомоги по тимчасовій непрацездатності зріс на 31,9%.

Зазначимо, частка ЄСВ, що спрямовується на реалізацію гарантій у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності і від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, складає 99,6% доходів Фонду.

Нагадаємо, Фонд соцстраху здійснює фінансування матеріального забезпечення на підставі прийнятої заяви-розрахунку, що заповнюється та подається страхувальниками (роботодавцями). З 01.10.2018 р. заяви-розрахунки та повідомлення про виплату коштів застрахованим особам можна подати в електронному вигляді із застосування електронного цифрового підпису.

За рахунок коштів Фонд соцстраху здійснюється забезпечення застрахованих осіб допомогою по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах і на поховання, фінансуються щомісячні та одноразові страхові виплати для потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві тощо.

Також кошти Фонду направляються на забезпечення медико-соціальними послугами, зокрема, безоплатним реабілітаційним лікуванням працюючих, санаторно-курортним лікуванням потерпілих на виробництві, реалізується оплата лікування всіх прямих наслідків нещасних випадків, забезпечення лікарськими засобами, протезно-ортопедичними виробами, засобами пересування та ін.

Упродовж 2018 року Фонд соцстраху профінансував здійснення виплат матеріального забезпечення, враховуючи допомогу по тимчасовій втраті працездатності і по вагітності та пологах, для більш ніж 2,5 млн застрахованих осіб на суму біля 12 млрд грн. Страхові виплати щомісяця фінансувались для понад 208 тис. потерпілих на виробництві та членів їх сімей, загальні видатки склали близько 7,8 млрд грн. 

Фонд соцстраху

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
8
123
27.03.2019
якщо роботодавець не виплатив у день звільнення заробітну плату то він має відповідати, в т.ч. в розмірі СЗП, а от Фонд виплачує із затримкою і не несе ніякої відповідальності за затримку
бухлюб 123
27.03.2019
і ніхто не питає є у вас кошти чи немає
спк
27.03.2019
Зараз ждемо кошти більше місяця. Куди ще довше!!!!
Вадим
27.03.2019
Які лікарняні, вибори на носі Монетизовані субсидії, пенсійні допомоги, оплата агітаторів, бігмордів і глянцевих газет - грошей немає, але ви тримайтися і правильно проголосуйте
Ольга
27.03.2019
Знакомая родила уже, а декретных еще нет
111 Ольга
27.03.2019
будет подарок на совершеннолетие ребенку
Бухгалтер
28.03.2019
Якщо потрібен оптимальний варіант:або соцстрах повинен повністю займатися лікарняними-приймати листки непрацездатності, нараховувати(база по зарплаті всіх підприємств у них є) та й виплачувати -і навіщо тоді заявка та повідомлення від нас ,бухгалтерів; А другий варіант:скоротити фонди соц.страхування,а лікарняні сплачувати ,наприклад,у % від зарплати середньої ,підприємством.
Ли
02.04.2019
февральские еще больничные не возместили!!!
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі