Інформація по темі "" | Публікації по тегу
08.04.15
2344 0
Друкувати
Обране

Мінсоцполітики: про лікарняні працівнику-суміснику

Мінсоцполітити торкнулося питання, щодо термінів подачі документів для призначення матеріального забезпечення працівником-сумісником.

В Міністерстві нагадали, що допомога по  тимчасовій непрацездатності надається за основним місцем роботи та за сумісництвом у порядку, визначеному КМУ.

Згідно з п. 21 Порядку обчислення середньої заробітної плати(доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за  загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, якщо застрахована особа працює за сумісництвом, страхові виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, вагітністю та пологами та оплата перших п’яти днів тимчасової непрацездатності за рахунок коштів роботодавця здійснюються на підставі копії листка непрацездатності, виданого в  установленому порядку, засвідченої підписом керівника і печаткою за основним місцем роботи, та довідки про середню заробітну плату за основним місцем роботи.       

Якщо застрахована особа працює на кількох роботах за сумісництвом, для призначення страхової виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, вагітністю та пологами, для оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності за рахунок коштів роботодавця додатково до вищезазначених документів, додаються довідки про середню заробітну плату за місцями роботи за сумісництвом.       

Як зазначили в Мінсоцполітики, на сьогодні чинним законодавством не передбачено обмеження будь-яким строком терміну подачі документів для призначення матеріального забезпечення.

Такі роз’яснення надало Мінсоцполітики в листі  від 03.06.2014 р. № 5695/0/14-14/18

 

 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі