Інформація по темі "" | Публікації по тегу
11.04.19
5709 0
Друкувати
Обране

Оплата праці / квітень / 2019 / № 7

Сьогодні вийшов черговий номер журналу Оплата праці за квітень 2019 р. №7, до вашої уваги зміст номеру

Інформаційна сторінка

Щодо розрахунку відпускних у випадку хвороби працівника у відпустці Лист від 21.03.2019 р. № 369/0/206-19

Відпустка продовжена у зв’язку з хворобою: що з відпускними Питання надання щорічної відпустки регламентовані Законом про відпустки. Розрахунок відпускних, у свою чергу, регламентований Порядком № 100. Але, як показує практика, далеко не всі ситуації в цих документах прописані чітко і зрозуміло.

Щодо коригування виплат, які враховуються при обчисленні середньої зарплати Лист від 22.03.2019 р. № 383/0/206-19

І знову про відпускне коригування Якщо бухгалтеру потрібно розрахувати відпускну середню зарплату, він звертається до норм Порядку № 100 та роз’яснень з питань його застосування, які надає Мінсоцполітики (це прямо закріплено в п. 2 постанови КМУ від 08.02.95 р. № 100).

Щодо середнього заробітку, який не враховується до зарплати для збереження її мінімального рівня Лист від 18.06.2018 р. № 1056/0/101-18

Середній заробіток «солдата» підприємства і МЗП Лист Мінсоцполітики від 18.06.2018 р. № 1056/0/101-18, що коментується, став у пригоді для відповіді на запитання нашого читача. Суть запитання полягає в такому. Працівник підприємства прийнятий на військову службу за контрактом. Чи потрібно йому нараховувати «трудову» доплату? І з якої суми сплачувати ЄСВ?

Вибори. Оплачуємо роботу членів виборчої комісії Будь-які вибори пов’язані з використанням бюджетних коштів, а також майна комунальних і державних установ. Чимало працівників цих установ висловило свою громадянську позицію, погодившись попрацювати у складі виборчих комісій (ВК). Ми ж готові взяти участь у цій благій справі, надавши детальний аналіз законодавчих норм, що регулюють порядок оплати праці членів ВК та інших учасників виборчого процесу.

Вибори. Звільняємо від роботи учасника виборчого процесуНестримно пролетів день чергових виборів Президента України. Другий тур не за горами. А отже, деяким роботодавцям доведеться ще раз зіткнутися із ситуацією звільнення від роботи своїх працівників, які в тому або іншому статусі беруть участь у виборчому процесі. Але тимчасово звільнити такого працівника від роботи — це ще не все. Треба знати, потрібно за ці дні йому заплатити середній заробіток чи ні. Далі від цього залежать: податки, внески, звіти… Ось про це ми вам розповімо.

Вибори. ЄСВ-звіт від виборчої комісії Перший тур виборів Президента України відбувся. Для його підготовки і проведення було задіяно велику кількість людей: члени виборчих комісій, різні фахівці, технічні працівники. У цьому матеріалі розглянемо, як заповнити ЄСВ-звіт виборчої комісії.

Нові ознаки доходів у формі № 1ДФЗ 01.01.2019 р. до податково-розрахункового Порядку № 4* були внесені зміни (наказ Мінфіну від 31.10.2018 р. № 863). Але застосовувати їх уперше ми з вами будемо у формі № 1ДФ за 1 квартал 2019 року. Тож настав час розкласти все по полицях.

Відпустка з першого числа: тонкощі розрахунку відпускних виплатЗа традицією, що давно склалася, усе важливе люди намагаються розпочинати або з понеділка, або з першого числа наступного місяця. Тому початок відпустки з першого числа — це не рідкість. Проте до нашої редакції часто надходять запитання про те, як у такому разі розрахувати і виплатити відпускні? А якщо до відпустки належить ще оздоровча допомога? А може працівник захотів частину відпустки не відгуляти, а взяти компенсацію за невикористану відпустку? Знайомо? Тоді сьогоднішня стаття для вас!

Кому з бюджетників індексуємо квітневу зарплату З 1 січня 2019 року підвищилися посадові оклади у більшості працівників бюджетної сфери. Але підвищення відбулося не для усіх категорій працівників. Із сьогоднішньої статті дізнаєтеся, кому з працівників бюджетної сфери у квітні 2019 року потрібно індексувати зарплату.

Вчитель виконує обов’язки директора: на які виплати має право Чи можна покласти виконання обов’язків директора на когось із працівників школи (за відсутності заступника) на час перебування директора у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами тривалістю 126 календарних днів з додатковою оплатою? Чи потрібно призначати наказом виконуючого обов’язки директора за наявністю заступника у такій же ситуації?

Встановлюємо оклади керівникам закладів охорони здоров’я та їх заступникам Як установити посадовий оклад керівнику закладу охорони здоров’я та його заступникам. Якщо сума визначена у гривнях з копійками, чи потрібно їх заокруглювати?

Індексуємо зарплату за квітень 2019 року На квітневу індексацію впливає індекс споживчих цін за лютий 2019 року. Він склав 100,5 %. Якими у зв’язку з цим будуть коефіцієнти та суми поточної індексації зарплати за квітень 2019 року, дізнаєтеся із статті.

Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку у квітні 2019 року (оклади за ЄТС)

Нагадуємо що всі передплатнки журналу мають змогу читати електронную версію на сайті https://i.factor.ua

 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі