Інформація по темі "" | Публікації по тегу
23.05.19
4147 0
Друкувати
Обране

Оплата праці / травень / 2019 / № 10

Сьогодні вийшов черговий номер журналу Оплата праці за травень 2019 р. №10, до вашої уваги зміст номеру


Інформаційна сторінка
 

Бухгалтере, пам’ятай!

Щодо індексації заробітної плати Лист від 13.03.2019 р. № 24/0/214-19

Періодичне підвищення окладу як спосіб уникнення індексації

Щодо розрахунку лікарняних Лист від 06.03.2019 р. № 554-03-1

Розбираємо особливості розрахунку лікарняних

Відпускна середня зарплата: згадуємо постулати Відпускна пора наближається. Майбутні відпускники вибирають місце відпочинку, потихеньку пакують валізи і передчувають насолоду від своєї відпустки… Чого не скажеш про бухгалтера. Адже роботи у нього додасться. Читати «нормативку» довго. А ще цей заплутаний законодавчий сленг… Хочеться розвантажити наших читачів і заощадити їм час. Тому всю важливу інформацію з розрахунку відпускних наведемо стисло і доступно.

Зарплатні помилки: правильно врахуйте при розрахунку відпускних Розраховуючи середню « відпускну» зарплату, важливо правильно включити до розрахунку ті або інші виплати. Які саме виплати потраплять до розрахунку, а які — ні, а також про особливості їх включення, ви дізналися із статті «Відпускна середня зарплата: згадуємо постулати» цього номера. Тут же поговоримо про зарплатні помилки. Але не про правила їх виправлення, а про те, як вони вплинуть на розрахунок середньої зарплати для відпускних.

Місяць «свій рахунок» плюс премія < МЗП: що з ЄСВ? Працівник, пенсіонер за віком, за основним місцем роботи на увесь травень (з 2 по 31) оформив відпустку без збереження заробітної плати (підстава — п. 6 ст. 25 Закону про відпустки). Відповідно, зарплати за травень у нього немає, але цього місяця йому нарахована виробнича премія в розмірі 600 грн. У якому розмірі за цим працівником сплачувати ЄСВ: з 600 грн. або з 4173 грн. (МЗП)?

Минула позовна давність за комуналкою: наслідки для фізособи Як говориться: «У житті головне — стабільність». Ось і тарифи на комунальні послуги щороку стабільно зростають. Тому не дивно, що оплата комунальних послуг іноді стає непосильною ношею (особливо в опалювальний сезон). Можуть навіть з’явитися серйозні борги за комуналку. Для їх погашення в підприємств, які постачають житлово-комунальні послуги (ЖК-послуги), є один засіб — звернутися до суду. Але ж боржників може виявитися ду-у-у-уже багато. За всіма не встежиш. Тому можлива ситуація, коли за старими неоплаченими фізособою ЖК-послугами закінчиться строк позовної давності. Що ж, фізособам-боржникам тепер можна «видихнути»? Давайте розберемося, чи настільки все райдужно.

Поствиборний період у лікарняних і декретних Пропонуємо «повернутися» до працівників, яких залучали до участі у виборах Президента України. Річ у тому, що дні участі у виборах зустрічатимуться в розрахунковому періоді, за який ми розраховуємо середню зарплату при оплаті лікарняних (декретних) листів ще 12 місяців. Перші такі лікарняні працівники вже приносять. Як дні участі у виборах враховуватимуться при їх оплаті? Зараз розберемося…

Розраховуємо декретні при погодинній оплаті праці Працівниця підприємства перебуває у відпустці для догляду за дитиною до трьох років. Не виходячи з цієї відпустки, працівниця надала листок непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами з 20.05.2019 р. по 22.09.2019 р. включно тривалістю 126 календарних днів. На підприємстві встановлена погодинна система оплати праці — 22,60 грн. на годину. Як розрахувати суму декретних, якщо в розрахунковому періоді не було заробітку з поважних причин?

Переведення-звільнення в одному місяці: заповнюємо ЄСВ-звіт Працівник 4 квітня 2019 року переведений на посаду економіста з планування (наказ від 01.04.2019 р. № 44). До цього він обіймав посаду бухгалтера. 19 квітня 2019 року працівник звільнений за угодою сторін (наказ від 15.04.2019 р. № 50). Сума зарплати за відпрацьований час у квітні і компенсації за невикористані дні відпустки склала 5800 грн. Як заповнити таблиці 5 і 6 ЄСВ-звіту в такій ситуації?
 Штрафи за ПДФО і ВЗ Іноді податкові агенти припускаються помилок. Це може бути як несвоєчасне перерахування ПДФО і військового збору (ВЗ) до бюджету, помилки в розрахунках, так і неподання, несвоєчасне подання або подання з помилками Податкового розрахунку за формою № 1ДФ.

Компенсація зарплати: виплата боргів у травні 2019 року

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі