Інформація по темі "" | Публікації по тегу
12.03.20
13382 17
Друкувати
Обране

Підтримуйте петицію "Про актуалізацію посадових окладів державних службовців та працівників патронатних служб в державних органах."

На сайті Президента України зареєстрована петиція №22/088612-еп "Про актуалізацію посадових окладів державних службовців та працівників патронатних служб в державних органах."

Текст петиції:

Державою вже багато років застосовується принизлива система оплати праці державних службовців та працівників патронатних служб в державних органах, оплата праці яких залежить від суб’єктивної думки керівника державного органу, тобто містить корупційну складову, або від наявності фінансування видатків на зарплату в бюджеті, які відповідно до закону є захищеними. Так наприклад, відповідно до Постанови КМУ №15 від 18.01.2017, у редакції Постанови КМУ №16 від 15.01.2020, на 2020 рік державою встановлено посадовий оклад спеціаліста державних органів, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, районів у містах, міст обласного значення в сумі 4204 грн. Хіба можна в теперішній час на ці кошти існувати? Це при тому, що мінімальна заробітна плата встановлена законодавством на 1 січня 2020 року становить 4723 грн. Далі посадовий оклад коригується на безліч надбавок суб’єктивного характеру, щоб зарплата держслужбовця не була нижче мінімальної. Це все приводить до того, що в одних оганах або регіонах нараховуються суб’єктивним рішенням керівників премії і надбавки в розмірах 200%-500%, а в інших держслужбовці отримують мінімалку. При цьому, об’єктивні надбавки, які не залежать від волі керівника або наявності фінансування в бюджеті зовсім знівельовані. Така надбавка, наприклад, як за ранг державного службовця (різниця між рангами) становить всього 200 грн., хіба це є стимулюючим фактором для самовдосконалення і бажання кар’єрного зростання? Разом з цим суб’єктивна надбавка за виконання особливо важливої роботи становить від 30500 грн. до 40500 грн., що сприяє тонізації реальних розмірів зарплат та містить корупційну складову.

Держава повинна гарантувати належний об’єктивний розмір зарплати тих, хто на неї працює. Тому є необхідність перегляду системи оплати праці державних службовців та працівників патронатних служб в державних органах. Основною складовою зарплати держслужбовців повинен становити актуальний реалістичний оклад, прив’язаний до мінімальної зарплати, який повинен коригуватися не незначні (до 30% всього) стимулюючі об’єктивні надбавки (за клас, ранг, вислугу, вчене звання, тощо) і не повинно бути надбавок, які не можливо об’єктивно оцінити. Тому вважаю за необхідне перегляд системи оплати праці державних службовців та працівників патронатних служб в державних органах, встановивши посадовий оклад спеціаліста державних органів, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, районів у містах, міст обласного значення в розмірі, кратному 3-х – 5-ти розмірів мінімальної заробітної плати встановленої законодавством на 1 січня кожного року, а загальний розмір надбавок і премій не повинен перевищувати 30% від посадового окладу. Авторитет держави і державної служби залежить від здатності держави гарантувати держслужбовцям певні соціальні стандарти, від цього залежить і рівень компетентності останніх.

Підписати петицію можна за посиланням

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
17
Ксенія
12.03.2020
А що вже казати Центрам СССДМ, де оклади психологів та бухгалтерів 3826 і не має надбавок за ранг і стаж, а лише доплата до мінімалки...))))
Тетяна
12.03.2020
Та хоча б скасувати надбавки за інтенсивність та особливо важливу роботу (що це взагалі таке потрібно робити інтенсивне і особливо важливе), які встановлюються тим, хто інтенсивно лиже ... і вигрібає фонд оплати праці. А крихти з барського столу - на всіх інших і тих не хватає. Чи багато розуму потрібно зробити оклад+ранг+вислуга+30% премії для усих. Тільки оклад зробити нормальний
Виктор Федорович Тетяна
12.03.2020
Толку з тих надбавок, якщо фонду не вистачає на виплату обов*язкових оклад+ранг+вислуга. Як так область ділить гроші, що їм вистачає на інтенсивку і премії, а в районах нема і на обов*язкові виплати. Точно те, що зі столу впаде, те й лишається. Президент обіцяв боротись з таким явищем, а воно так і залишилось. Хто ближче до корита, то й більше отримує, а іншим мінімалка.
Ірина
12.03.2020
На сьогодняшній день до рівня оплати державних службовців багато запитань. Кожного року міжпосадові коефіцієнти зменшуються! А посадові оклади у спеціалістів в міністерстві значно вищі, ніж у начальника відділу обласної структури, хоча рівень компетенції у спеціаліста міністерства не вищий, а в переважній більшості випадку значно нижче ніж у "обласного" начальника відділу. Кому потрібне підвищення окладів без збільшення фонду оплати праці?!?!?! До рівня компетенції держслужбовців теж багато питань. Із 100 працівників адекватних та відповідальних 20%, решта "никакой смысловой нагрузки не несут". Більшість державних службовців взагалі не зможуть нормально працювати в приватному секторі, бо мають "специфічний" досвід не потрібний в бізнесі. На державну службу треба брати амбітних та ефективних!
Юлія
12.03.2020
Хотілося би ще знати, яку КОРИСНУ роботу виконують держслужбовці, про яких іде мова. Можливо спершу варто переглянути штати, а то бюрократичий апарат в нас ого-го як розрісся, а толку...
Світлана Юлія
16.03.2020
Дякую, нас в районі уже скоротили ( ліквідували відділ економіки + охорона здоров'я в одному) ходжу тепер в центр зайнятості
Похмурий Юлія
16.03.2020
Цілком з Вами згоден! На даний час я сам держслужбовець, (проте не надовго 24.03.2020 року повна ліквідація органу як такого) але також вважаю, що потрібно оптимізувати структури, залишити професійних фахівців, а не так як зараз зробили, що керівник апарату РДА залишив своїх знайомих, друзів не забув і про сраколизів, а фахівців своєї справи на "біржу". В.О. голови РДА при питанні хто буде виконувати роботу відповідає, що будуть робити відписки про відсутність таких чи інших спеціалістів (і це правда, бо залишилось "КОДЛО"). От коли буде навпаки - фахівці на роботі (не думайте, що говорю тільки про себе), "КОДЛО" - додому або на "біржу", тоді і треба однозначно збільшувати ЗП, а дотих пір не варто....
Ірина Юлія
12.03.2020
Так як держава здійснює наглядову і контролюючу функцію, то певна користь є від держслужбовців. Питання втому, що деякі функції "дублються" і робота органу в більшій мірі не досить ефективна. Окремі категорії "перевіряючих" держслужбовців, перед тим як провести перевірку, мають провести колосальну підготовчу роботу, а потім прозвітуватись в різний спосіб (письмово,он-лайн програмний комплекс, соціальні мережі). Отже на перевірку витрачається менше часу, ніж на підготовку і звіти.Тому ефективність низька. Робота державного службовця має бути ефективною для держави, бюджету, пересічного громадянина, бо корисною її бізнес ніколи не визнає.
Андрій
12.03.2020
Стосовно підвищення посадових окладів простим працівникам державних органів проти нічого не маю. А от щодо методу вирішення...Рівень посадових окладів держслужбовцям встановлює Кабінет Міністрів, у Президента такі повноваження відсутні. Тому навіть якщо петиція набере необхідну кількість голосів, то відповідь буде однозначна - це не повноваження Президента, вибачайте...Чи розрахунок на те, що батюшка-царь гримне по столу кулаку і накаже Шмигалю терміново підвищити оклади? Ну-ну... ,думкою багатіють тільки,,,, ну ви в курсі хто.
Олександр Андрій
12.03.2020
Всі ж чудово розуміють у кого сконцентрована вся влада. Для відписки - звичайно може написати що це не його компетенція. Нащо йому проблеми рядових держслужбовців, якщо краще перед пересічними українцями похвалитися скороченням чиновників і зменшенням видатків на них. Це дасть набагато більше дивідендів. Дуже малесенька надія ще є, бо Шмигаль був головою ОДА, тому йому може трохи ближче проблеми держслужбовців. Але ще є монстр з прожирання грошей на себе коханих - мінфін, який обожнює премії й надбавки, але виключно для себе самих, але блокує будь що для працівників держадміністрацій.
Ігор
12.03.2020
Чомусь така питиція не містить фактів систематичного обкрадання державного бюджету з зарплатного фонду керівниками структурних підрозділів в апараті райдержадміністрацій областей України.Такі крадіжки полягають в неправомірному встановленні розмірів посадових окладів для керівників структурних підрозділів в апараті РДА на рівні керівника самостійного структурного підрозділу РДА.Всі посміхаються та жирують ! Держслужбовці зрозуміють прокоментоване. Перегляньте Постанову КМУ № 179 та № 15 і все стане ясно.
Ольга
12.03.2020
Нас сократили в феврале на 50%.Тем кто остались - сказали ждать зарплату в мае. Кредиторку не регистрируют.У меня вопрос как жить март, апрель без гривни? Где государство?
Правда Ольга
13.03.2020
А навіщо государство, для цього прокурор є
Ірина
13.03.2020
Держава - 30 років вважає, що держслужбовці ( прості) це непотрібний баласт, який весь час хоче викинути. Але, якщо наняли на роботу - необхідно платити, або розігнать всих. Вимоги до працівників чи малі. А відношення - принизливе. Це зрозуміють лише ті хто в темі.....
Наталія
14.03.2020
Спочатку на 50% скоротити штат, а тоді про підвищення зарплатні подумати, у зв'язку зі збільшенням об'єму робіт.
Любов
14.03.2020
Не можу ввійти та підтримати петицію. Пише помилка паролю. Але я знаю що все вірно.
Гоша Любов
17.03.2020
А який толк з тих петицій. Вже підтримували петицію про заборону кодування каналів телебачення. Де результат? Так буде і з іншими петиціями.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі