Інформація по темі "" | Публікації по тегу
06.03.18
4992 5
Друкувати
Обране

Посадовий оклад військовослужбовців залежить від прожиткового мінімуму

Встановлено залежність розмірів посадового окладу і окладу по військовому званню від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що забезпечить щорічний ріст розміру грошового забезпечення залежно від збільшення соціальних стандартів в державі.

Так, розміри посадових окладів, окладів по військовим (спеціальним) званням військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу визначаються шляхом множення розміру прожиткового мінімуму, встановленого законом на 1 січня календарного року (але не менше 50 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленого законом на 1 січня календарного року), на відповідний тарифний коефіцієнт.

Грошове забезпечення військовослужбовців складається з посадового окладу, окладу за військовим (спеціальним) званням, щомісячних і одноразових додаткових видів грошового забезпечення.

Також в структурі грошового забезпечення збільшено частку посадового окладу і надбавки за вислугу років до 60 % і зменшено частку додаткових видів в структурі грошового забезпечення з 85 % до 40 %.

Відповідні зміни передбачено постановою Кабміну "Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу і деяких інших осіб" від 30.08.2017 р. № 704, яке набуло чинності 1 березня 2018 року.

Раніше планувалося, що постанова набере чинності з 1 січня 2018 року.

Кабмін відстрочив набрання її чинності до прийняття постанови "Про перерахунок пенсій особам, звільненим з військової служби, і деяким іншим категоріям осіб".

Нагадаємо, що Кабмін прийняв відповідну постанову 21 лютого та вона набула чинності 24 лютого.

ww.interbuh.com.ua

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
5
Павло
06.03.2018
Таке речення тексту: "Так, розміри посадових окладів, окладів по військовим (спеціальним) званням військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу визначаються шляхом множення розміру прожиткового мінімуму, встановленого законом на 1 січня календарного року (але не менше 50 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленого законом на 1 січня календарного року), на відповідний тарифний коефіцієнт." не відповідає дійсності.

Пункт 4 постанови КМУ від 30.08.2017 р. № 704 після внесення в неї постановою КМУ від 21.02.2018 р. № 103 змін тепер читається в такій редакції: “4. Установити, що розміри посадових окладів, окладів за військовими (спеціальними) званнями військовослужбовців, осіб рядового та начальницького складу визначаються шляхом множення розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня 2018 р., на відповідний тарифний коефіцієнт згідно з додатками 1, 12, 13 і 14.”
Павло Павло
06.03.2018
Частину речення "(але не менше 50 відсотків розміру мінімальної заробітної плати, встановленого законом на 1 січня календарного року)" вилучено із п.4 постанови № 704. Крім того (з оглядом на майбутне) Кабмін, тобто Мінсоцполітики, замінив слова: "встановленого законом на 1 січня календарного року" на "встановленого законом на 1 січня 2018 р."

Іра Павло
07.03.2018
а в примітках до додатків залишили "Посадові оклади за розрядами тарифної сітки визначаються шляхом множення розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року (але не менше 50 відсотків розміру мінімальної заробітної плати, встановленого законом на 1 січня календарного року), на відповідний тарифний коефіцієнт".
І як це все розуміти?((
Павло Іра
07.03.2018
Це в Мінсоцполітики працівники так уважно відносяться до своєї роботи. У них розбіжності і протиріччя спостерігаються не тільки в різних нормативних актах, а навіть в середині одного документу. Останнім перлом їх діяльності на сьогодні можна вважати постанову від 21.02.2018 р. № 103 "Про перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби, та деяким іншим категоріям осіб", яка не відповідає вимогам Закону України "“Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”.
Лора
10.03.2018

Кто слышал курсантам военной академии тоже повысыли денежное довольствие на даный момент 200 грн?

Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі