Інформація по темі "" | Публікації по тегу
26.05.20
15495 11
Друкувати
Обране

Рада скасувала виплати молодим вчителям

Фінансування програми виплати надбавок молодим вчителям скорочено під час прийняття зміни до бюджету на 2020 рік. Про це заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев повідомив в інтерв'ю Укрінформу.

"Рішенням Верховної Ради від 13 квітня внесені зміни в закон "Про держбюджет України на 2020 рік". На жаль, зупинено фінансування державної цільової програми "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на поліпшення соціального захисту окремих категорій педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти", якою передбачалася виплата молодим вчителям", — сказав Ермоличев.

Заступник міністра також визнав, що в державному і місцевому бюджетах немає коштів на підвищення зарплат педагогічним працівникам.

"Проблема полягає у відсутності ресурсу на підвищення зарплат педагогічним працівникам у державному та місцевих бюджетах. І треба розуміти він додатково просто так не з'явиться! Потрібно приймати управлінські рішення, вимагають глибокого аналізу діяльності мережі навчальних закладів і цілей здійснення витрат. Для шкіл — це сфера відповідальності органів місцевого самоврядування", — зазначив чиновник.

Зокрема, за даними Мінфіну, фактична кількість вчителів, які працюють у школах, значно перевищує розрахункову кількість ставок, визначену нормативами.

"За розрахунками Мінфіну, фактична кількість ставок педагогічних працівників у закладах загальної середньої освіти (без інтернатів) становить 502,3 тис. од. Це більше розрахункової кількості ставок на 36,2 тис. одиниць... Утримання цих 36,2 тис. ставок вимагає додаткового спрямування близько 5,6 млрд грн з місцевих бюджетів", — додав Єрмоличев.

Шановні користувачі! Тепер ви можете дізнаватися всі останні новини порталу Бухгалтер.com.ua першими в TELEGRAM і VIBER спільнотах! Більш детально за посиланням.
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
11
Енгрібьорд
26.05.2020
Ключова фраза "відповідальність органів місцевого самоврядування". На місцеві бюджети спихують все, що тільки можна.
Тетяна Енгрібьорд
26.05.2020
Обїєктивна реальність виявила, що в міністерства відбирали офігєнних фахівців рахувать гроші в карманах місцевого бюджета. До цього ж на додачу постійна конкуренція між міністерствами: хто більше? А Болівар заморився вже, як би він ласти не склеяв... Прикро, дуже прикро
Вадим Тетяна
26.05.2020
Наш Болівар уже давно здох , але головні наїздники навіть не думають злазити і навіть хочуть ще щось додатково витиснути з дохлого коня .
Діджиталізація
27.05.2020
Зато какаяразніца вже має 75 %? Наш народ отримав те, на що й заслуговував.
Виктор Федорович
27.05.2020
75% -це десь в його мріях. В реальності вже менше 40%.
Костянтин
28.05.2020
Не хочу нікого обідити, але зараз така успішність в дітей 000, ходять до репетиторів, батьки витрачають останні кошти щоб та дитина хоть щось знала...так от виникає питання"А навіщо ті вчителі?"..Не всі звичайно, є одиниці які можна назвати вчителями, але вони є....В більшості пенсіонери, сплять на тих уроках, їм вже не до дітей))) ...А заробітну плату то отримують, щей в період карантину......Дайте молодим працювати, пенсійний фонд..Дайте молоді стаж набувати....Заробили пенсію, йдіть і відпочивайте!!!!
Татьяна Костянтин
29.05.2020
Я теж такої думки!!!
Наталія Татьяна
29.05.2020
І я так вважаю!!!!!!
30.05.2020
Коли ви вже наїстеся?!Хоч би одних місяць спробували прожити на мінімалку,скоти!
30.05.2020
Пенсіонери і будуть працювати доки ногами ходять,тому що і пенсія, і зарплата,і надбавки, кругленька сума виходить .А молодь не хоче іти в школу,тому що платять мізер, ще і відповідальність така. Тільки той хто не працював в школі,може осуджувати і писати про те,що вчителі нічого не роблять,і що то легка робота.Але я хотіла не про це.Нікому не потрібні ваші школи,все йде до того щоб освіту зруйнувати зовсім.Розумні люди нікому не потрібні.Потрібні раби.Зараз зовсім зруйнуваний авторитет учителя.І я впевнена ,що уже у нашого правління є задумка про те,щоб закрити школи і отримувати дистанційну освіту.Адже багато людей просто в захваті від того,як гарно навчатися онлайн. А чи хоч один посадовець чи його прихвостень вчить своїх дистанційно?Думаю відповідь на це питання очевидна.От і ситуація з молодими вчителями та субвенцією для них так склалася,навіщо заохочувати когось ,а потім мати з цим ще проблеми.Краще пришвидшити процес ,звертаючи все на брак кадрів
бухцелюб
02.06.2020
не зрозуміло розрахунків мінфіну, якщо на 1,5 ставки працює 2 вчителі по 0,75 ставки, або один вчитель на 1,5 ставки, то як це впливає на розмір зарплати??????? ПОЯСНІТЬ, ЩО Я НЕ РОЗУМІЮ!!!!!
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі