Інформація по темі "" | Публікації по тегу
03.06.20
18981 1
Друкувати
Обране

Щодо оплати перших п'яти днів за лікарняними листами "ізоляція від COVID-19"

Оплата перших п'яти днів тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві, здійснюється за рахунок коштів роботодавця у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Такий Порядок оплати перших п'яти днів тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві, за рахунок коштів роботодавця затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 26.06.2015 р. N 440, яким, зокрема, передбачено здійснювати оплату днів тимчасової непрацездатності залежно від страхового стажу в розмірах, визначених частиною першою статті 24 Закону.

Слід зазначити, що частиною другою статті 24 Закону встановлено, що розмір допомоги по тимчасовій непрацездатності не залежить від страхового стажу і виплачується особам, які перебувають у закладах охорони здоров'я, на самоізоляції під медичним наглядом у зв'язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), а також локалізацію та ліквідацію її спалахів та епідемій, в розмірі 50 відсотків середньої заробітної плати (доходу).

При цьому окремого порядку для оплати перших п'яти днів тимчасової непрацездатності внаслідок перебування у закладах охорони здоров'я, на самоізоляції під медичним наглядом у зв'язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), а також локалізацію та ліквідацію її спалахів та епідемій за рахунок коштів роботодавця Законом не передбачено.

Отже, на думку Управління, при визначенні розміру оплати днів тимчасової непрацездатності внаслідок перебування у закладах охорони здоров'я, на самоізоляції під медичним наглядом у зв'язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), а також локалізацію та ліквідацію її спалахів та епідемій, слід застосовувати норми частини другої статті 24 Закону.

Лист Мінсоцполітии від 15.05.2020 р. N 5183/0/290-20

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
1
Ніка
01.09.2020
Якщо законом не передбачено, то чому не виплачувати за частиною першою статті 24, де виплати залежить від стажу? Невже ковід не страшніший за будь -яку іншу хворобу? Хочете, що люди приховували хворобу?Жорстокість до простих людей вражає.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі