Інформація по темі "" | Публікації по тегу
30.04.20
4188 9
Друкувати
Обране

Світлана Шаталова: Кошти на 300% доплати медикам виділені і вже у регіонах

Кошти на доплати медикам, які працюють з пацієнтами, хворими на коронавірус, виділені та вже надійшли у регіони.

 Про це на брифінгу повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова. Зарплати медиків будуть збільшені до 300% окладу. 


«Для розрахунків МОЗ України збирало інформацію з обласних департаментів охорони здоров’я про кількість медиків, які працюють з пацієнтами з коронавірусом. На основі цих даних були виділені кошти. Медична субвенція у розмірі 552,8 млн грн була перерахована на місця 16 квітня. Додатково ми зробили наближення з останнього кварталу 2020 року на квітень місяць у розмірі 241,8 млн грн. Ці кошти надійдуть в регіони сьогодні, завтра», - повідомила Шаталова. 


Також заступниця міністра нагадала, що далі лікарні будуть отримувати оплату послуг від Національної служби здоров’я України за новими пакетами. Постановою Кабінету Міністрів минулого тижня прийнято чотири нових пакета: надання допомоги в стаціонарних умовах пацієнту з COVID-19, робота мобільних бригад для забору матеріалів для тестування, додаткова оплата роботи бригад екстреної медичної допомоги, які виїжджають до пацієнтів, та окремими  закладами охорони здоров'я, які лікували пацієнтів з COVID-19, хоча не були визначені, як опорні для цього. Цією ж постановою затверджені і тарифи на ці послуги.


«Хочу підкреслити, що у тарифи включені додаткові виплати працівникам закладів охорони здоров’я у розмірі до 300 відсотків заробітної плати, а також забезпечення пацієнтів лікарськими засобами та медичними виробами. Наголошую, що це перший тариф, який відштовхувався від реальної потреби в фінансуванні під час лікування хворих за Національним стандартом лікування. Тариф, розрахований з «низу до верху», - додала Шаталова.

Загалом на оплату послуг від НСЗУ лікарням, які лікують пацієнтів з коронавірусом виділено майже 15,8 млрд грн.

МОЗ

 

Шановні користувачі! Тепер ви можете дізнаватися всі останні новини порталу Бухгалтер.com.ua першими в TELEGRAM і VIBER спільнотах! Більш детально за посиланням.
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
9
Тетяна
30.04.2020
В тому ж законі йшла мова ще й про соціальних робітників. Вже забуто? Все на місцевий бюджет? Кошка бросила котят, пусть гуляют, как хотят...
EVGENIY
30.04.2020
Гроші відправили, а де постанова яка регулює нарахування цих доплат?? Тільки я її не бачив?? Чим керуватися бухгалтерам?
Енгрібьорд EVGENIY
30.04.2020
Я також якось її не помітивtransparent_pxl.png
EVGENIY
30.04.2020
Сегодня еще будут рассматривать вот єто; "законопроект о внесении изменений в Налоговый кодекс относительно освобождения от налогообложения доходов медицинских работников, непосредственно занятых на работах по ликвидации заболевания среди людей на коронавирусную болезнь" --- мало того что бухгалер должен начислить непонятно как, там потом он еще и удержания будет пересчитівать задним числом, єто какой то хаос!!!! Не завидую!
Тетяна EVGENIY
30.04.2020
Ещё могут чуть ли не поминутно в табеле выделить время, подлежащее оплате в повышенном размере, с них станется
Олена Тетяна
30.04.2020
Їх доплату- 100грн з"їла доплата до мінімалки, моя знайома медсестра в інфекційній лікарні при переработке за місяць 30год отримала мінімалку, і- так сказали: платитимуть за фактичні часи, проведені з хворим на короновірус
Енгрібьорд Олена
30.04.2020
Мда... Треба тепер ще до кожного медпрацівника табелювальника приставити, щоб фактичний час проведений з "ризиковими" пацієнтами рахував. А то не дай Боже переплатять.
Наталя
30.04.2020
Який вірус вразив авторів цього проєкту? Так хочеться корону на їх головах поправити лопатою та опустити їх на землю!!!!!
Тетяна Наталя
30.04.2020
лопата розовая? вы же девочка
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі