Інформація по темі "" | Публікації по тегу
26.06.18
11431 14
Друкувати
Обране

Умови роботи педагогів та доплати: про що йдеться в новому проекті закону про середню освіту

Міністерство освіти та науки України запропонувало новий проект закону «Про загальну середню освіту», який пройшов громадське обговорення. EtCetera з’ясував, що зміниться для педагогів у разі його прийняття.

РОБОЧИЙ ЧАС педагога включає час, необхідний для виконання ним навчальної, виховної, методичної, організаційної роботи та іншої педагогічної діяльності, передбаченої трудовим договором та/або посадовими обов’язками.

ТРУДОВИЙ ДОГОВІР

1 Трудовий договір з педагогічним працівником при прийнятті його на роботу укладається в письмовій формі.

2 Конкретний перелік та обсяг видів робіт педагогічного працівника встановлюються трудовим договором та/або посадовими обов’язками.

3 Засновник або уповноважений ним орган, керівники закладів освіти та їх структурних підрозділів не мають права вимагати від педагогічних працівників виконання роботи, не передбаченої укладеним письмовим трудовим договором та/або посадовими обов’язками.

ПЕДАГОГІЧНЕ НАВАНТАЖЕННЯ вчителя включає:

1 18 навчальних годин протягом навчального тижня, що становлять тарифну ставку, але не більше 27 навчальних годин на тиждень (1,5 тарифної ставки з урахуванням сумісництва та суміщення посад).

2 Окремі види педагогічної діяльності (загальний обсяг яких не може перевищувати 18 годин на тиждень), за які встановлюються доплати.

3 Інші види педагогічної (зокрема, навчальної, виховної, методичної, організаційної) діяльності, передбачені Законом, трудовим договором та/або посадовими обов’язками, за які законодавством та/або засновником можуть встановлюватися доплати.

ДОПЛАТИ ЗА ОКРЕМІ ВИДИ ПЕДАГОГІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

1 Класне керівництво у 1-11 (12) класах – 20-25%.

2 Перевірка навчальних робіт учнів – 10-20%.

3 Завідування:

– майстернями, спортивними залами (майданчиками), актовими залами – 15-20%;

– навчальними (методичними) кабінетами, ресурсними кімнатами, кабінетами інформатики – 10-15%;

– навчально-дослідними ділянками, лабораторіями, музеями – 10-15%.

Засновник має право встановлювати інші види доплат за власні та позабюджетні кошти.

РОБОЧИЙ ЧАС (скорочена тривалість робочого часу) вихователя закладу загальної середньої освіти становить 30 годин, вихователя спеціального закладу загальної середньої освіти та асистента вчителя інклюзивних класів закладів загальної середньої освіти – 25 годин на тиждень.

РОЗПОДІЛ ПЕДАГОГІЧНОГО НАВАНТАЖЕННЯ у закладі загальної середньої освіти затверджується його керівником. Його перерозподіл протягом навчального року допускається у разі зміни кількості годин з окремих предметів, що передбачається навчальним планом закладу, або за письмовою згодою педагогічного працівника з додержанням законодавства України про працю.

Навантаження обсягом менше тарифної ставки встановлюється тільки за згодою педагога.

ТРИВАЛІСТЬ НАВЧАЛЬНОЇ ГОДИНИ. При обчисленні заробітної плати тривалість навчальної години становить:

1  у перших класах – 35 хвилин;

2  других – четвертих класах – 40 хвилин;

3  п’ятих – дванадцятих класах – 45 хвилин.

РОБОТА ПЕДАГОГІВ ПЕНСІЙНОГО ВІКУ

Педагогічні працівники, які досягли пенсійного віку, можуть продовжити викладати у державних і комунальних закладах загальної середньої освіти виключно на основі строкових трудових договорів (контрактів). Вони укладаються строком не більше ніж на 1 рік із можливим щорічним укладанням нових контрактів на той же строк.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
14
Виктория
26.06.2018
Видно, что работа учителей ценится - платят за каждый, образно говоря, чих, а тут...
бухгалтерия це любов
26.06.2018
вчителі це не бухгалтери, спробуй у них забрати те що вони мають. вони ж собі ціни не складуть у базарний день. Слабо віриться щоб вони здалися без бою.
Виктория бухгалтерия це любов
26.06.2018
И то верно, я никогда не видела под Верховной Радой бухгалтеров (как и инженеров, кладовщиков, работников кухни и т.д.), зато учителей, медиков, афганцев и т.д. периодически там наблюдаю.
инна
26.06.2018
пора б педнавантаження на 1 ставку збільшити
Василий инна
07.08.2018
Все такие умные тут сидят. Нет слов. Учитель дает знания, а вот не каждый хочет их получить. И что, в этом вина учителя?
Для начала займитесь своими детьми, воспитывайте их и занимайтесь ними, а не только надейтесь на школу. Она дает только базу!!!
У тех родителей, кто занимается детьми и дома, воспитывают и вырастают достойные и умные дети.
А Вы, бросаете детей на школу, думая что все проблемы решатся!
Задумайтесь и принимайте участие в развитие детей!!!
Василий инна
07.08.2018
А ты пойди поработай учителем для начала, а потом будешь такую чушь нести!
ААА
26.06.2018
Хрен вам бухгалтерам хтось щось дасть!!!
Тарас
26.06.2018
А що змінилося? Ніби так було й раніше.
От тільки не згадали нову надбавку 10% та "юлькині" за престижність 20% (зараз до 30%)
Злой Бух
27.06.2018
А зміни де?
Як вони люблять гучні заголовки.
бухгалтерия це любов
27.06.2018
скоро вибори, ніхто ні в кого забирати не буде, як це можна обідити вчителів. Якщо їх будуть виносити, то вони за двері будуть ціплятися.
Коля
30.06.2018
Навчання є і буде, бо це витягування грошей з кишень батьків. А от виробництва нема й не буде. Для чого ж тоді навчання?
Наталія
03.07.2018
Вчителям взагалі треба установити оплату в залежності від оцінки знань учнів.В кінці кожної четверті проводити незалежне оцінювання знань та на підставі цього встановлювати доплати.А то у нас одні вчителя бідні та нещасні.А про те що вони займаються репетиторством без сплати податків та їхні відпускні на рівні 30- 40 тис.грн якось скромно промовчують.
Василий Наталія
07.08.2018
Все такие умные тут сидят. Нет слов. Учитель дает знания, а вот не каждый хочет их получить. И что, в этом вина учителя? Для начала займитесь своими детьми, воспитывайте их и занимайтесь ними, а не только надейтесь на школу. Она дает только базу!!! У тех родителей, кто занимается детьми и дома, воспитывают и вырастают достойные и умные дети. А Вы, бросаете детей на школу, думая что все проблемы решатся! Задумайтесь и принимайте участие в развитие детей!!!


Люба Наталія
11.07.2018
они не отвечают за качество своей работы.
Мне так учитель и сказала, мол они занимаются воспитанием, а не обучением ребенка, а учить должны родители и если не справляются нанимают репетиторов.
А мы то наивные думаем, что мы воспитываем своих детей и в школу даем чтоб их там учили.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі