Інформація по темі "" | Публікації по тегу
12.12.19
7907 6
Друкувати
Обране

Уряд зробив перші кроки для поетапного підвищення прожиткового мінімуму

Кабінет Міністрів України погодив ініціативу Міністерства соціальної політики, яка передбачає відв’язку частини виплат від розміру прожиткового мінімуму. Це дасть змогу поетапно підвищити прожитковий мінімум до фактичного рівня - майже вдвічі, до 3-4 тис. грн.

“Ініціатива дозволить наблизитися до стратегічної мети Уряду – підвищення розміру прожиткового мінімуму до фактичного рівня. Зараз є різні підходи до визначення суті “фактичного прожиткового мінімуму”. І ми будемо поетапно рухатися до того, щоб він становив не менше 30-40% від розміру середньої заробітної плати. Тобто ми орієнтуємося для різних категорій населення на 3-4 тис. грн. А це – збільшення майже у два рази!”, - заявила Міністр соціальної політики Юлія Соколовська.

За словами очільниці відомства, суть реформи полягає у відв’язці розміру посадових окладів “бюджетників”, а також розміру штрафів за адміністративні та кримінальні правопорушення від прожиткового мінімуму.

Як наголосила Юлія Соколовська, реформа механізму застосування прожиткового мінімуму дозволить:

- створити передумови для суттєвого підвищення прожиткового мінімуму; 

- надавати допомогу тим, хто її реально потребує.

“В першу чергу це відчують на собі ті категорії населення, для яких соціальні виплати (які залежать від прожиткового мінімуму) є основним джерелом існування. Якщо ми говоримо про зміну у визначенні посадового окладу, то це стосується працівників бюджетної сфери, працівників державних органів, суддів та військовослужбовців”, - додала Юлія Соколовська.

При цьому Міністр соціальної політики додала, що впровадження ініціативи залежить від позиції Верховної Ради, яка має проголосувати за законопроект міністерства. “На 18 грудня уже призначені парламентські слухання з цього питання і ми будемо працювати з депутатським корпусом, аби змінити якість життя українців на краще”, - резюмувала Юлія Соколовська.

www.msp.gov.ua

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
6
Тетяна
12.12.2019
Ну і чогось, блін, ніхто не каже, що працююча людина має отримувати дохід більший, ніж ті, "хто її реально потребує" - дармоїди на соціалці!transparent_pxl.png
....
13.12.2019
Чому як тільки підіймається величина, до якої прив*язана тарифна сітка, так зразу тарифну сітку від неї і відв*язують?Так було з мінімалкою, а тепер із прожитковим мінімумом.Знову прив*яжуть її до мінімалки, тільки до 50 %... І це не сильно змінить становище... Продовжиться нарахування цієї доплати до мінімалки... І де це бачено, щоб працівник за свої роки добився декількох відсотків якоїсь доплати собі, а її не виплатять, бо, сука, її з*їсть доплата до мінімалкиtransparent_pxl.pngЗвісно, собі поробили оклади по десятки тисяч, премії і доплати різні по 100% і їм добре... А ми що не люди??? Чому ті, хто здобували вищу освіту, хто все життя працював для якоїсь надбавки в декілька відсотків мають зарплату на рівні тих, хто без освіти, все життя байдики бив???
Правда
15.12.2019
Коли соцзахист перестане кормить дармоїдів, а соцінспектор дійсно перевірить страждущих, які на бмв їдуть за социалкою, тоді трошки щось зміниться
Злой Бух
17.12.2019
понарожают детей, чтобы жить за их счёт и скулят: дай, дай.. Сейчас только у ленивого нет инвалидности или другой корочки на бесплатный проезд.На одного работника 2 пенсионера и 3 дармоеда. А у сирот пойди проверь - у многих и мамы и папы живы, просто лишены прав, а они у родственников под опекой. Вот такая несложная система, чтобы не работать и обдурить державу, а вы платИте за всех, их надо пожалеть. Поэтому в такой богатой стране, где всё есть для хорошей жизни, одни воруют камазами, вторые - живут за чужой счет , а честные "дураки" работают за себя и за того парня.
бух
19.12.2019
Цікаво...якщо прожитковий мінімум підвищать, де аліментщики будут брати кошти для сплати аліментів?) А ще цікава річь...У нас в державі багато хто отримує субсидію , але мають нелегальний дохід,ще й рахують наші зарплати, які висвітлюємо в деклараціях.А вам не слабо платити 100% компослуги ? Все якось невругульовано в нашій державі.І багато питань залишається відкритими.Прикро за пенсіонерів, не завжди діти можуть допомагати батькам.
бух
19.12.2019
потрібно державі виробляти щось, надавати робочі місця,а не імпортувати з інших країн та завозити в тридорого
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі