Інформація по темі "" | Публікації по тегу
04.06.15
2564 0
Друкувати
Обране

Утримання аліментів з допомоги на оздоровлення та середнього заробітку мобілізованих, роз'яснює Мін'юст

Мін’юст у листі від 06.03.2015 р. № 356-0-3-15/7.2 роз'яснив порядок утримання аліментів із матеріальної допомоги на оздоровлення та середньої заробітної плати працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації.

   
   Зокрема, передбачено, що утримання аліментів з працівників провадиться з усіх видів заробітку й додаткової винагороди як за основною роботою, так і за роботою за сумісництвом, у тому числі — з основної заробітної плати за посадовим окладом, тарифною ставкою, відрядними розцінками тощо; усіх видів доплат і надбавок до заробітної плати; заробітної плати, що зберігається під час виконання державних і громадських обов'язків і в інших випадках збереження середньої заробітної плати; інших видів заробітку.
   
   Матеріальна допомога, що має систематичний характер, надана всім або більшості працівників на оздоровлення, належить до інших заохочувальних і компенсаційних виплат і включається до фонду оплати праці.

   
   Утримання аліментів провадиться із суми заробітку (доходу), що належить особі, яка сплачує аліменти, після утримання з цього заробітку (доходу) податків.
   
   Водночас якщо стосовно середньої зарплати, що зберігається під час виконання державних і громадських обов'язків, зокрема, за час несення військової служби під час мобілізації, чітко прописано, що входить до заробітку, з якого утримують аліменти, то із сумами компенсаційних виплат мобілізованим із бюджету зрозуміло не все.
   
   Таких компенсаційних виплат немає в переліку доходів, з яких не утримуються аліменти. А в тих виплатах, в яких аліменти утримуються, згадується лише зарплата, що зберігається у випадках, передбачених законодавством.
   
   За таких умов перевіряючі, звісно, схилятимуться до позиції утримання аліментів з отриманих мобілізованим компенсаційних виплат.
   
   При цьому з грошового забезпечення, яке отримує мобілізований за місцем військової служби, аліменти утримуються. 

 

 Завантажити лист

 

 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі