Інформація по темі "" | Публікації по тегу
07.07.20
8012 0
Друкувати
Обране

Як встановлюється розмір посадового окладу майстру виробничого навчання І категорії Навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД?

Як встановлюється розмір посадового окладу та матеріальної допомоги на оздоровлення майстру виробничого навчання І категорії Навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД?

Роз’яснює  головний державний інспектор відділу з питань здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Рівненській області  Наталія Вирста 

Правовою підставою організації оплати праці в Навчально-методичному центрі ЦЗ та БЖД є тарифна система, яка включає: тарифну сітку, тарифні ставки, тарифні коефіцієнти, схеми посадових окладів, визначені постановою КМУ «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 №1298 (із змінами), та наказом МВС України від 14.08.2015 № 975 «Про затвердження Умов оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій Державної служби України з надзвичайних ситуацій» (із змінами).

Відповідно до наказу від 14.08.2015 № 975 посадові оклади (тарифні ставки, ставки заробітної плати) бюджетних працівників з 1 січня 2017 року розраховуються виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду, встановленого у розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

           Згідно з додатком 1 до Умов оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій Державної служби України з надзвичайних ситуацій, тарифний коефіцієнт з оплати праці працівника 12 тарифного розряду встановлений у розмірі 2,12.

Законом України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» від 14.11.2019 № 294-IX прожитковий мінімум для працездатних осіб станом на 1 січня 2020 року встановлений у розмірі 2102 грн.

           Пунктом 1 розділу VI Умов оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій Державної служби України з надзвичайних ситуацій зазначено, що керівникам установ, закладів, організацій у межах фонду заробітної плати, затвердженого в кошторисах, надається право надавати працівникам матеріальну допомогу, у тому числі на оздоровлення, за винятком матеріальної допомоги на поховання, у сумі не більше ніж один посадовий оклад на рік.

Отже, посадовий оклад розраховується виходячи з розміру тарифного коефіцієнта працівника 12 тарифного розряду – 2,12 помноженого на прожитковий мінімум для працездатних осіб – 2102 грн.

Одночасно наголошуємо, що дане роз’яснення не встановлює норм права, а носить інформаційний характер.

Шановні користувачі! Тепер ви можете дізнаватися всі останні новини порталу Бухгалтер.com.ua першими в TELEGRAM і VIBER спільнотах! Більш детально за посиланням.
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі