Інформація по темі "" | Публікації по тегу
28.04.21
16519 4
Друкувати
Обране

Якою буде мінімальна зарплата у наступному році: переговори тривають

Відповідно до чинного законодавства та домовленостей Генеральної угоди на 2019-2021 рік, 27 квітня 2021 року продовжено колективні переговори щодо встановлення розміру мінімальної заробітної плати на 2022 рік.

Під час другого засідання сторони представили свої офіційні позиції.

Урядова сторона запропонувала встановити на 2022 рік мінімальну заробітну плату, середньозважений розмір якої має дорівнювати 6700 грн.

Представники Сторони роботодавців повідомили, що залишаються на позиції щодо збереження, принаймні на початку 2022 року, мінімальної заробітної плати на рівні 6500 грн. з можливістю її подальшого підвищення з урахуванням результатів роботи економіки.

Співголова робочої Комісії повноважних представників від профспілкової Сторони – перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок Шубін О.О. повідомив, що Президією ФПУ та Рішенням СПО об’єднань профспілок схвалена позиція щодо встановлення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2022 року на рівні 6900 грн з її підвищенням на кінець року до 7700 грн. Разом з тим, було зазначено, що профспілкова Сторона готова обговорювати пропозиції щодо розміру мінімальної заробітної плати в рамках опрацювання проекту Бюджетної декларації на 2022-2024 роки, а також наголошено на необхідності підвищення інших показників сфери оплати праці, зокрема розміру мінімального посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС.

За результатами засідання сторони домовилися продовжити роботу з визначення розміру мінімальної заробітної плати в рамках підготовки проекту Бюджетної декларації на 2022-2024 роки та Державного бюджету України на 2022 рік.

Крім того, за ініціативою Романюка С.М. – заступника Голови Профспілки працівників освіти і науки України, сторони домовилися провести окрему зустріч з обговорення умов оплати праці працівників бюджетної сфери, зокрема щодо підвищення рівня оплати праці у галузі освіти. 

Федерація профспілок України

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
4
eMelya
28.04.2021
Нескінченні перегони мінімалки та цін. Хоч би хтось додумався не зарплату весь час збільшувати, а економіку стабілізувати. Така є мрія... )))
Тетяна
28.04.2021
Почему до сих пор тарифная сетка не проиндексирована.Почему люди с высшим образованием получают на уровне уборщиц.Это обесценивает образование.Зачем учиться,вкладывать деньги в образование,если на работе будешь получать минималку? Мы что учились,чтобы на минималка сидеть? Что это за уровниловка?
Ир
28.04.2021
У нас в профтехе денег нет чтобы выплатить заработную плату сейчас даже по минималке , Смета не соответствует штатному расписанию на 20%,и это с учетом сокращения . Нету денег, какое может быть повышение?
Світлана
29.04.2021
Спочатку потрібно прийняти закон про оплату праці. Де прописати всі посади з рівнем зарплати. І якщо депутати, міністри думають що на мінімалку можна вижити, то я маю пропозицію. Президенту дати ЗП аж 5 мінімалок, прем'єру і ген прокурору аж 4. Міністрам аж по 3 ( хай собі ні в чому не відмовляють), депутатам по 2 мінімалки( українці не мають годувати дармоїдів). І головне, просити громадян слідкувати, щоб ці чиновники і обранці жили на такі ЗП. Все має бути по справедливості
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі