Інформація по темі "" | Публікації по тегу
08.04.16
5065 3
Друкувати
Обране

За рахунок яких джерел коштів виплачується доплата за вислугу років працівникам закладів культури

Мінкультури в листі від 01.03.2016 р. № 16-2.2-438 наголошує: у п. 3 постанови КМУ від 09.12.2015 р.№ 1026 зазначено, що доплата за вислугу років працівникам державних і комунальних клубних закладів, парків культури та відпочинку, центрів (будинків) народної творчості, центрів культури та дозвілля, інших культурно-освітніх центрів виплачується за рахунок коштів спеціального фонду, коштів, отриманих від господарської діяльності, та інших не заборонених законодавством джерел. Тобто постанова не наводить вичерпного переліку джерел фінансування, а зазначає лише, що ці джерела повинні відповідати вимогам законодавства, зокрема й Закону України «Про культуру».

На думку Мінкультури, планування в кошторисі доплати за вислугу років працівникам державних і комунальних клубних закладів за рахунок джерел, не заборонених законодавством, у т.ч. і за рахунок коштів загального фонду бюджету, відповідає вимогам законодавства, зокрема й Закону України «Про культуру».

Однак, аби надалі уникнути різночитання п. 3 зазначеної постанови, Мінкультури звернулося до Мінсоцполітики (як до розробника постанови) із проханням унести зміни та конкретизувати її вимоги.

Мінсоцполітики в листі від 08.02.2016 р. № 112/13/84-16 повідомляє: виплата доплати за вислугу років має здійснюватися в першу чергу за рахунок коштів спеціального фонду, а за відсутності чи недостатності коштів спецфонду та за наявності економії фонду оплати праці — за рахунок загального фонду бюджету.

 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
3
Коля
08.04.2016
Головбухи УПРАВЛІНЬ ОСВІТИ м. Києва щомісяця офіційно отримують премії, що у 4-5 разів (!) перевищують їх посадовий оклад. Подивіться у штатні розписи і ви побачите, що головбух для простих спеціалістів зазначає 50-відсоткову надбавку, а дає їм лише по 20 відсотків. Решту 30 відсотків (а це з кожного спеціаліста) головбух привласнює собі, і отримує її у вигляді вищевказаних премій. Частина від цих грошей перепадає заступникам.
ЯСЯ
11.04.2016
Роз'ясніть, будь- ласка, який механізм нарахування заробітної плати із двох бюджетів(основний і спец.),як провидити утримання та нарахування, також з двох бюджетів., як реєструвані в казначействі. Можливо, хтось вже робить, прошу консультації.
Тетяна
19.07.2017
Згідно постанови кабінету міністрів України від 16.03.2017 № 150 виплати надбавки за вислугу років з загальго фонду.Але бухгалтерія зсилаєть на нестачу коштів. Як домогтися виплати працівникам?
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі