Інформація по темі "" | Публікації по тегу
02.07.20
23859 13
Друкувати
Обране

Законопроект щодо удосконалення проходження державної служби та зміни системи оплати праці держслужбовців зареєстровано у ВР

Проектом Закону пропонується внести зміни до деяких законодавчих актів України, що стосуються вступу на державну службу, її проходження та припинення.

Проект Закону передбачає зміни, спрямовані на політичну неупередженість та політичну нейтральність Комісії з питань вищого корпусу державної служби. Також передбачається реалізація права визначеного переможця конкурсу на державну службу і обов’язкове призначення на відповідну посаду. 

Проблему удосконалення системи оплати праці пропонується вирішити нормами, що спрямовані на підвищення ролі та розміру посадового окладу (фіксованої частини) у структурі заробітної плати шляхом перенесення до нього надбавки за ранг, зменшення граничного розміру надбавки за вислугу років, запровадження окремої класифікації посад державної служби;

  • оптимізації штатної чисельності державних органів за рахунок скорочення вакантних посад, що існують з метою утворення фонду економії для надмірних стимулюючих виплат; 
  • прозорості структури заробітної плати: посадовий оклад + вислуга + премія (у разі встановлення). 

Проект Закону передбачає механізми кар’єрного просування державних службовців, шляхом запровадження можливості переведення на вищі посади державної служби в межах категорії посад та «сім'ї» посад відповідно до Каталогу типових посад державної служби протягом одного року після отримання відмінної оцінки за результатами щорічного оцінювання.

Проект Закону містить положення щодо запровадження кандидатського та кадрового резерву, що формуються з кандидатів на посади державної служби, які успішно пройшли конкурсний відбір, але не визначені переможцями конкурсу, та кандидатів, які мають відкладне право на призначення на посади державної служби відповідно.

Проектом Закону пропонується посилити дисциплінарну відповідальність державних службовців за повторне вчинення дисциплінарних проступків шляхом застосування більш суворого виду стягнення (догана —> неповна службова відповідність —> звільнення). Також пропонується наділити суб’єкта призначення правом звільнити державного службовця у разі виявлення невідповідності працівника займаній посаді внаслідок недостатньої професійної компетентності.

Крім того, передбачається вилучення положень, які є підставою для необгрунтованих звільнень державних службовців категорії «А», а також вносяться інші зміни спрямовані на удосконалення нормативно-правового регулювання проходження державної служби.

Зміни до Закону України «Про запобігання корупції» передбачають заходи, спрямовані на оптимізацію процедури проведення спеціальної перевірки. 

Проектом Закону передбачено внесення змін до Кодексу законів про працю України та Закону України «Про зайнятість населення» з метою приведення їх у відповідність до Закону та усунення дублюючих положень.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення проходження державної служби

 

Шановні користувачі! Тепер ви можете дізнаватися всі останні новини порталу Бухгалтер.com.ua першими в TELEGRAM і VIBER спільнотах! Більш детально за посиланням.
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
13
ййй
03.07.2020
"Наша песня хороша - начинай сначала".На районному рівні держслужба вже "усе" - гола зарплата з затримкою 2 місяці. А вимоги конкурси, декларації за мінімалку.
Тетяна
03.07.2020
а чому за вислугу років не більше 30 відсотків від посадового окладу? супер. А у кого вже 50 відсотків ?
Ikar Тетяна
03.07.2020
В такому разі передбачена доплата...але як завжди при наявності коштів
Людмила Тетяна
03.07.2020
"Бо будуть шаленні " оклади
*** Людмила
03.07.2020
transparent_pxl.png
Іраа
03.07.2020
Держслужбовців потрібно всіх геть, нікому не потрібні дармоєди.
Юлія Іраа
08.07.2020
А ви хоча б день на держ.слубжі працювали?! На мінімальній зарплаті і з величезним обсягом роботи? Та ще й насміхаються всі, кому не лінь!!! Не рівняйте всіх дерслужбовців: бо роботу, яку виконують на місцях 3 спеціаліста у Міністерстві робить 5 Департаментів!!!!
Оля Іраа
07.07.2020
В мене на роботі є Режимно-таємнича частина посади їх називаються : головний спеціаліст з питань захисту державних таємниць, за їхню основну роботу їм ще 50% надбавки за "таємницю", а на мене бухгалтера навісили мііліард обов'язків і ніяких доплат...(((
Оксана Іраа
03.07.2020
Так, особливо з районних управлінь соцзахисту - і ніяких тоді субсидій, соціальних допомог, засобів реабілітації, пільг учасникам АТО і решті ветеранів... Ну і що, що в селах для багатьох наші виплати чи не єдиний засіб до існування, хоч якогось. А на зарплаті нашій яка економія!!! Хоча ні, на зарплаті багато не зекономите - вона у нас мінімальна.
Карл Іраа
03.07.2020
РДА хоч якийсь порядок тримали і була відповідальність, структура та підкерованість, а зараз все довалять і будуть місцеві князькі править в ОТГ і "решать" свої питання.
Ірина
03.07.2020
Під кого пишемо Закон??? вже спеціалісти з досвідом роботи не потрібні! Вони мішаюь красти????
Світлана
03.07.2020
Як же вони "задовбали" із своїми законопроектами!!! З кожним новим проектом зарплата все менше і менше!!!
Оля
08.07.2020
Одно хорошо- не долго работать еще
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі