Інформація по темі "" | Публікації по тегу
28.12.15
11813 0
Друкувати
Обране

Публічні закупівлі повністю переведуть на електронні процедури у 2016 році

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про публічні закупівлі» (№ 3559), яким уводять електронні закупівлі.

Документ застосовується:

  • до замовників за умови, якщо вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює чи перевищує 200 тис. грн, а робіт — 1,5 млн грн;
  • до замовників, що провадять діяльність в окремих сферах господарювання за умови, якщо вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює чи перевищує 1 млн грн, а робіт — 5 млн грн.

Під час здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг, вартість яких є меншою за вартість, що встановлена в абз. 2 та 3 цієї частини, замовники повинні дотримуватися принципів здійснення публічних закупівель, установлених цим Законом, та можуть використовувати електронну систему закупівель із метою відбору постачальника товару (товарів), надавача послуги (послуг) і виконавця робіт для укладення договору.

У разі здійснення закупівель товарів, робіт і послуг без використання електронної системи закупівель за умови, якщо вартість предмета закупівлі дорівнює чи перевищує 50 тис. грн і є меншою за вартість, що встановлена в абз. 2 і 3 цієї частини, замовники обов’язково оприлюднюють звіт про укладені договори в системі електронних закупівель.

Передбачається, що ухвалений Закон набирає чинності із дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію:

  • із 1 квітня 2016 року — для центральних органів виконавчої влади та замовників, що здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання;
  • із 1 серпня 2016 року — для всіх замовників.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі