Інформація по темі "" | Публікації по тегу
08.05.20
60798 12
Друкувати
Обране

Звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель - відповіді на запитання

Із вступом у дію нової редакції Закону «Про публічні закупівлі» ви у нас дедалі більше запитуєте про різні аспекти закупівель: як тих, що зазнали змін, так і тих, що залишились сталими.

Одне з питань, щодо якого нам від вас надходять коментарі — звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель. 

Звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи, зафіксований у ч.3 ст. 3 нової редакції Закону. 

Звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи — це неконкурентна процедура закупівлі, сума якої не перевищує 50 тис. гривень, яка відбувається поза системою Prozorro з обов'язковою публікацією в системі основної інформації про проведену закупівлю в формі звіту. Оприлюднюють такий Звіт відповідно до нового Закону протягом 3 робочих днів з дня укладення договору про закупівлю.

Пропоную розглянути актуальні запитання щодо цієї теми.

Хто має оприлюднювати звіт про укладений договір, укладений без використання електронної системи відповідно до нового законодавства?

Це ви визначаєте самостійно. Може бути УО, ТК, залежить від того, що зафіксуєте у ваших положеннях про тендерний комітет та/або Уповноважену особу. 

Відповідно до нового закону звіт про укладений договір публікуємо як і раніше, тобто, якщо я купую послугу (в плані вона є), підписую сьогодні договір, то сьогодні або завтра я повинна зробити звіт про укладений договір?

Протягом трьох робочих днів з дня підписання ви можете опублікувати договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи. 

Мені необхідно опублікувати план на закупівлю до 50 тис.грн., яка буде здійснена без використання електронної системи. Згідно з Законом, мені необхідно опублікувати згодом звіт про договір про закупівлю.  На майданчику серед доступних варіантів із типу закупівлі нема варіанту - звіт про договір про закупівлю. натомість, є як і було раніше - звіт про укладений договір. Який варіант мені обирати?

Наразі Ви можете обирати "звіт про укладений договір", оскільки функціонал електронної системи доопрацьовується і після доопрацювання функціоналу цей звіт, що ви зараз опублікуєте буде відображатись з правильною назвою.

Чи обов'язково вносити на майданчик зміни до договору, по якому оприлюднено Звіт або дану інформацію можна опублікувати за бажанням? 

Повідомлення про внесення  змін до договору по звіту про договір про закупівлю укладений  без використання електронної системи закупівель публікується за бажанням.

Чи обов'язково прикріпляти скан договору при опублікуванні Звіту ?

Необов’язково.

Чи обов’язково укладати договір при закупівлі до 50 тис. грн?

В Законі, а саме в пункті 1 частини 3 статті 3 сказано, що Звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, повинен містити таку інформацію:

1) дата укладення та номер договору/документа (документів), що підтверджують придбання товару (товарів), робіт та послуги (послуг). 

Тобто дозволяється робити звіт не тільки по договору, але й по іншому документу, наприклад, видатковій накладній, акту надання послуг тощо. Тому не обов’язково мати саме укладений договір, можна обійтись і видатковою накладною.

ОКСАНА ГРУБА

infobox.prozorro.org

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
12
Анна
08.05.2020
Підкажіть будь-ласка, якщо принесли наприклад квитанцію на відправку пошти на 55 грн. для оформлення авансового звіту, потрібно теж публікувати звіт про укладений договір? Тобто по всім авансовим звітам звітувати в системі?
Ольга Анна
08.05.2020
Авансовий звіт складається з метою відшкодування коштів витрачених на поштові послуги. Тобто це відшкодування витрат і, як наслідок, по Закону не відображається в Prozorro.
Олександр
08.05.2020
А как можно без договора зарегистрировать юридические обязательства в Казне? об
111 Олександр
08.05.2020
по реестру бюджетных обязательств, например
Анна
08.05.2020
К казначейство к юридическим кроме договора нужно прикреплять еще и отчет? в каком виде?
Тетяна
11.05.2020
Підкажіть,чи можна укласти єдиний договір,в якому декілька предметів закупівель за різними кодами і як в такому випадку оприлюднити звіт
Леся Тетяна
12.05.2020
Ви план закупівель вносили ж за різними кодами? так. тому я вважаю що договір може бути один але ж cpv коди там різні, тому звіт публікуєте за кожним кодом словника
Інна
12.05.2020
Підкажіть, будь-ласка, керуючись законом, Замовник повинен оприлюднювати договір в сисемі виходячі із вартості (до 50 тис.) чи ще й дивитися на предмет закупівлі? Наприклад: до 19.04.2020 року був договір на 52 тис., і зараз є потреба на 40 тис по цьому ж коду. Проводити спрощену закупівлю, чи можна оприлюднювати звіт? Дякую!
wes Інна
12.05.2020
Оприлюднюється лише звіт, оскільки договори, укладені до 19.04.2020, виконуються згідно законодавства, що діяло в період їх укладення. Однак якщо у вас на теперішній час є потреба в закупівлях до кінця року на суму, що перевищує 50 тис. грн., слід проводити спрощену закупівлю.
Ксю
13.05.2020
А якщо рахунок за світло чи телефон? Потрібно публікувати звіт?
ольга
20.05.2020
Скажите кто-нибудь, а если договор заключен біл в начале года (например связь, опалення) нужно ли віставлять звіт по актам
Наталья
01.02.2021
Якщо пролонгуючий договір як по ньому робиться звіт про Закупівлю без використання електронної системи???
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі