Інформація по темі "" | Публікації по тегу
05.05.23
8458 0
Друкувати
Обране

Набрав чинності наказ, що оновлює форми об'єднаної звітності

Мінфін наказом від 02.03.2023 р. № 113 вніс зміни до форми Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску та Порядку його заповнення та подання податковими агентами.

В новій редакції викладено форми:

- Податкового розрахунку;

- Додаток 1 «Відомості про нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) застрахованим особам»;

- Додаток 3 «Відомості про осіб, які проходять строкову військову службу»;

- Додаток 4 ДФ «Відомості про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору»;

- Додаток 6 «Відомості про наявність підстав для обліку стажу окремим категоріям осіб відповідно до законодавства».

З'явиться графа 26 "Ознака наявності трудового договору з нефіксованим робочим часом (1 - так, 0 - ні)" , яка встановлюється відповідно до ст. 211 глави III КЗпП. Ознака "1" проставляється у разі, якщо працівник виконує роботу на підставі трудового договору з нефіксованим робочим часом, ознака "0" - якщо до працівника не застосовуються умови ст. 211 глави III КЗпП.

Наказ № 113 офіційно опубліковано 5 травня у виданні "Офіційний вісник України". Таким чином, з цієї дати він набрав чинності. З урахуванням положнь п. 46.6 ПКУ, звітувати за новою формою Розрахунку необхідно буде за IІІ квартал 2023 року. Водночас, думка податківців з цього приводи невідома.

Як і раніше, звітність будемо подавати щоквартально. Проте, Рада вже підтримала у першому читанні законопроєкт, який запровадить щомісячний період звітування. Також СБУ наполягає на переведенні платників на щомісячне звітування. Чому це важливо та до чого тут СБУ, читайте за посиланням.

Докладніше щодо подання зазначеного звіту дивиться за посиланням.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×