Всем привет)))
Татьяна 08:05
Доброе утро всем!!!!
Любов 08:09
Доброго раночку :))
Енгрібьорд 08:13
Хай у всіх день буде добрим
ОМС 08:22
ВСЕМ ДОБРОЕ УТРО!!!!))))
Ірина 08:33
Доброго вам дня
Тоня 08:39
Всем доброе утро. Подскажите, за звание "залуженный" сейчас есть доплата? Раньше, вроде, было 5%, а как сейчас и где почитать
Тоня 08:40
Державна служба
EVGENIY 08:49
Доброго ранку! Всім гарного дня ))
EVGENIY 08:50
Тоня,
Олена 08:53
Тоня, постанова КМУ 268 від 09.03.2006 р.
123 09:08
Олена, для ДС таке не застосовують)
Марія 09:48
доброго дня) а списання витрат на навчання працівника (2282 з отриманням посвідчення) здійснюється на 8013?
ОМС 09:50
Марія, да
Марія 09:51
дякую)
Ольга 09:53
Оклад згідно постанови підвищили на 50 грн., що не перекриває суму індексації. Але якщо щомісячна премія в цьому місяці буде більше ніж в липні, то індексація зникає?
Свєта 09:56
Доброго дня, скажіть будь ласка, яка відповідальність за недоплату ПДФО і ВЗ з авансу?
EVGENIY 09:58
Свєта, не переймайтеся головне щоб за місяць вірно сплатили, я не бачив щоб за таке податкова наказувала, тим більше бюджетну установу, теоретично може але я такого не бачив
Свєта 09:59
EVGENIY, дякую
ОМС 10:05
EVGENIY, Свєта, а як можна точно порахувать з авансу?
Свєта 10:05
ОМС, чистий аванс помножити на коефіцієент 1,2422 і з цієї суми знімати податки
ОМС 10:06
Свєта, тільки так. Думаю, що не накажуть. Сума велика?
Свєта 10:07
ОМС, 6600 грн недоплати
ОМС 10:08
Свєта, багатенько. Може й обійдеться. В аванс же розрахунковим методом, так сказать
EVGENIY 10:09
ОМС, та якщо там пару лямов аванс то 6600 це крапля ))
ОМС 10:16
EVGENIY, ну да, залежно від суми
Марина 10:40
Народ вопрос такой.... для сравнения суммы повышения зарплаты с индексацией премия в зарплату учитывается??? премия ежемесячная, не одноразовая..
EVGENIY 10:45
Марина,
EVGENIY 10:46
Марина, Правило 4
Олена 10:47
Добрий день, як скасувати предоплату?
Таміла 10:48
EVGENIY, а если премия в этом месяце перекроет, а в сентябре например будет меньше. То в сентябре индексация будет?
EVGENIY 10:48
Олена,
Людмила76 10:49
Доброе утро!Девочки,кто-нибудь ведет позабалансовий рахунок 031,для чего он нужен,поделитесь,пожалуйста,опытом?
EVGENIY 10:49
Таміла, перейдіть за посиланням і почитайте порівнювати треба тільки місяць підвищення а не наступний місяць
Таміла 10:50
EVGENIY, тоесть нужно в этом меясце её перекрыть и потом уже её не будет? Спасибо
EVGENIY 10:52
Людмила76, періодично це питання спливає в чаті ))) Тут 50 на 50 хтось веде а хтось ні
Людмила76 10:54
EVGENIY, имеются ввиду юридические обязательства?
EVGENIY 10:56
Людмила76, фактично да це ЮЗ і навіщо їх вести на позабалансі мені чесно кажучи не зрозуміло )
Людмила76 10:59
EVGENIY, да как-то с забалансом печаль
EVGENIY 11:01
Людмила76, если у вас нету в установе позабалансе, то сделайте вид что не видели 031 счета
Провідний бухгалтер 11:11
Підскажіть будь ласка, чи може в.о. начальника, на час відпустки начальника, підписувати договори купівлі-продажу. Дякую.
Марина 11:16
EVGENIY, спасибо))))
ОМС 11:22
Провідний бухгалтер, якщо він виконує обовязки начальника, то чому ні?
Марина 11:26
EVGENIY, а скажите пожалуйста можно к сайту подключить второй компьютер?
Марина 11:26
мне кажется что с подписанием договоров не так все просто...
Провідний бухгалтер 11:27
Марина, мені також.
EVGENIY 11:32
Марина, це як второй комп`ютер? Не зрозумів питання :(
EVGENIY 11:33
Марина, ви під своїм обліковим записом можете входити хоч с дому, хоч с телефона, хоч с планшета! Хоч по черзі с десятьох компьютерів! Але одночасно не можна!
ОМС 11:35
EVGENIY, скиньте будь ласка, ссилочку по фінансуванню лікарняних
EVGENIY 11:36
ОМС,
ОМС 11:37
EVGENIY, дякую)
Helen 11:49
Доброго дня! допоможіть, буль ласка, не можу взагалі знайти інформацію що робити- помилково виплачено аванс померлому працівнику, компенсація за невикористану відпустку перекриває частково(( ?? Навіть якщо внести ці кошти, від кого??? Чи зможу подати звіт з мінусом на померлого працівника у звітності єсв??((
ліцей 6 11:53
Добрий день. Підкажіть, в освіті чи виплачується медичним працівникам ковідна надбавка під час канікул?
Юлия 11:53
Helen, премію дайте на різницю
ЛюдКа 11:56
Всім привіт!!!!!Гарного дня та позитиву!!!!
Helen 12:00
не вийшов з відпустки, провтикав керівник відділу((( відпрацьованих днів не має((
Елена 12:00
Ліцей 6Під час канікул оплата праці працівників закладу освіти здійснюється в звичайному порядку. У прстой не платиться. Лист МОНУ від 01.04.2021 № 1/11-2204
Елена 12:01
НеІен зробіть премію задним числом
Юлия 12:01
Helen, за квартал премію
Елена 12:02
головне щоб в звіті по єсв було без мінуса.
123 12:13
ліцей 6, я зовсім не розумію цю надбавку в учбовому закладі. Ми теж там працюємо і нам нічого, тим паче дітей в канікули немає
Галина 12:13
Доброго дня! Колеги, допоможіть, ми терцентр, придбали велосипеди для соціальних робітників, вартість одного велисипеда-4773 грн, це транспортний засіб (рах.1015), але вартісний критерій говорить що мають обліковуватися на рах 1113, на який рахунок поставити ???
Галина 12:53
Все таки 1113, тому що купували з кекв2210
Любов 13:04
Галина, у мене на 1113 стоять. Якщо Ви купували по 2210, то ставте як МНМА
EVGENIY 13:20
Галина, Любов, здається те що велосипеди ставити на 1015 залишилось в минулому, в старому плані рахунків, адже тепер в кекв 2210 є велосипеди, тоді і ставити їх на 1113
Татьяна 13:21
Галина, однозначно на рах.1015, те що вони проплачені по КЕКВ 2210 відношення до обліку не має, тим більше, що на сьогодні змінено вартісний критерій
EVGENIY 13:21
Галина, Любов, і в старому плані рахунків точно було що на 105 ставимо велосипедо незалежно від вартості, зараз я передивився новий план і там такого вже не має
EVGENIY 13:21
велосипедо
Марина 13:23
Марина 13:23
EVGENIY, может велосипедо и надо))))))))))))))))))))))))))))
EVGENIY 13:35
Любов 13:37
EVGENIY, я не так давно працюю, тому точно не знаю, що з велосипедо робилося раніше
Олена* 13:46
Методичні рекомендації: транспортні засоби. У цій групі з виділенням на окремі підгрупи обліковуються усі види засобів пересування, які призначені для переміщення людей і вантажів, незалежно від вартості: 4) виробничий транспорт (електрокари, мотоцикли, моторолери, велосипеди, візки тощо)
EVGENIY 13:48
Олена*, все таки є такий напис ((
EVGENIY 13:50
Олена*, тоді в мене питання навіщо їх в інструкцію по КЕКВ вперли в 2210
EVGENIY 13:51
Любов, тепер виходе що купувати їх треба було по 3110 не залежно від вартості адже ставити на облік треба як ОЗ
Олена* 13:52
Я так розумію, що купуємо по 2210, а обліковуємо на 1015
Марина 13:53
ну пипец какой-то...
Марина 13:53
получается пофиг стоимостный критерий и КЕКВ....
EVGENIY 13:54
Марина, для велосипедів так , і так було завжди,
EVGENIY 13:58
вобщем по велосипедам все як завжди заплутано
Оксана 13:58
Доброго дня. Підкажіть як присвоїти інвентарний номер якщо столів у видатковій 4 шт. кожному окремо?
EVGENIY 13:59
Оксана, якщо на 1113 ставите і кожен має однакову ціну і однакові параметри то всім один номер, це називається груповий облік
Оксана 14:02
EVGENIY, дякую
ВІК 14:30
EVGENIY, Якщо головний бухгалтер у відпустці, обов"язки головного покладено на бухгалтера, чи платити різницю в окладах бухгалтеру? Бо дехто каже, що це вже три роки, як відмінено.
EVGENIY 14:32
ВІК, якщо в посадових написано що на час відпустки головного виконує його обов'язки то нічого не платять
EVGENIY 14:32
ВІК, точніше на час відсутності головного
ВІК 14:33
EVGENIY, а якщо в посадових нічого про це не написано?
EVGENIY 14:33
ВІК,
тата 14:33
Мысли в слух, это получается кому повысили оклады на 50 или 100 грн. премией в этом месяце перекрыли ,на следующий и премия меньше и индексации нет. А кому не повысили и индексация и премия?
EVGENIY 14:33
ВІК,
EVGENIY 14:34
ВІК, в пошуку по сайту напишіть видає багато статей ))
EVGENIY 14:35
тата,
ВІК 14:35
EVGENIY, дякую! буду ще читати...
Енгрібьорд 14:36
тата, комусь дали премію? Оце так. Ви в Нафтогазі працюєте?
EVGENIY 14:37
Енгрібьорд, думаю в нафтогазі не знають що таке індексація
Енгрібьорд 14:39
Ну чому ж. "зайві" гроші нікому не заважатимуть. Копійка до копієчки...
Енгрібьорд 14:40
EVGENIY, А з підвищенням, воно якось дійсно дивно вийшло. Однім підняли, другим зменшили, третім залишили як було. баррдаку тільки накоїли. краще б не чіпали
тата 14:42
Енгрібьорд, а выслуга и ранг ? и премия 30-50%.от оклада. Что скажите? Нафтогаз отдыхает ? только головной боли добавили бухгалтеру , тому считать тому нет. ( считаем без программ в ручном режиме)
Енгрібьорд 14:44
тата, Я сам ще не почав рахувати. Не хочеться братися. Кожному окремо індексацію виводити... як подумаю... Хоч людей всього 2 десятки. А якби дві сотні було?Жах
Ірина 15:01
Доброго дня, колеги, підскажіть інксацію-різницю (фіксовану) платити доки підвищення наступного окладу не "перекриє" його?
Ірина 15:03
Індексацію-різницю*
MILA 15:04
Доброго дня! Колеги, підкажіть, будь-ласка, які на сьогодні вартісні критерії для основних засобів та МНМА, чим передбачено?
EVGENIY 15:06
MILA,
EVGENIY 15:07
Ірина, Надалі в умовах інфляції (найшвидше — через 3 місяці) до індексації-різниці додасться поточна індексація. І до наступного підвищення окладу загальна сума індексації працівника складатиметься з індексації-різниці і поточної індексації.
EVGENIY 15:07
Ірина,
Ірина 15:10
EVGENIY, Дякую.
MILA 15:15
EVGENIY, дякую!!!
MILA 15:21
EVGENIY, прошу допоможіть в питанні індексації зарплати. Новостворена установа, працівники прийняті з січня 2021 р. Індексуємо чи ні?
EVGENIY 15:22
MILA, бюджетна установа?
EVGENIY 15:22
MILA,
Вікторія 15:41
Доброго дня! Підкажіть, будь-ласка, ми ОМС з 01.07. ввели до штату посаду радника міського голови, коли потрібно індексувати зарплату?
Бухгалтер ОСВІТА 15:49
Працівника звільняють, з-но скорочення штату 25 серпня, станом на 20 серпня наказу ще не буде, коли виплачувати вих доп, щоб працівник не подав в суд, казна день в день платежі не проведе
EVGENIY 15:49
Вікторія, коли останнє законодавче пидвищення було по цій посаді це буде базовий місяць
ОМС 15:59
Бухгалтер ОСВІТА, в день звільнення повинні зробити повний розрахунок
ОМС 16:00
Бухгалтер ОСВІТА, останній робочий день являється днем звільнення
Тетяна 16:00
Добрий день. Помер працівник. Кому виплачувати зарплату? Чи можна перерахувати на його картку?
ОМС 16:02
Тетяна, ми колись перераховували. Якщо рідні знають код, то може отримають. Якщо ні, то банк видасть спадкоємцям
ЛюдКа 16:03
Тетяна, по табелю оплачуєте на картку
Тетяна 16:05
ОМС, ЛюдКа, спасибі.
Бухгалтер ОСВІТА 16:07
ОМС, а працівник отримає кошти тільки на четвертий день після звільнення, це буде порушення з боку бухгалтерії ?
Вікторія 16:07
EVGENIY, дякую, тобто правило: що базовим місяцем буде місяць створення та введення його посади у штатний розпис підприємства, не працює?
EVGENIY 16:11
Тетяна,
ЛюдКа 16:12
Бухгалтер ОСВІТА , якщо не скандаліст, вам повезло, але це вже порушення, а подає на суд сплачуєте середню за дні які пртерміновані + всі витрати на адвоката працівнику
EVGENIY 16:17
Вікторія, для бюджетних установ не працює у них законодавчо визначені оклади навіть у новостворених
Вікторія 16:26
EVGENIY, Дякую привелике!
Марина 16:26
Никак я не могла понять и уложить себе в голове ....... и опять возвращаюсь к этому вопросу... купили мшп счет 1812 ...оприходовала. При выдаче в использование я могу их сразу же списать? Так?
Марина 16:27
каким документом я это делаю? Для ОЗ понятно акт введения в эксплуатацию.. а для запасов?
Марина 16:28
и если я не хочу их списывать... пусть числится на завхозе...
Real 16:31
Добрий день пыдскажіть, чи може на одному підприємстві комунальному працювати чоловік(посадова особа) та жінка
EVGENIY 16:32
Марина, робите два рахунки 18121 (МШП на складі) 18122 (МШП в експлуатації тільки кількисний облік)
EVGENIY 16:33
Марина, дякі МШП можна списувати одразу після видачі в експлуатацію наприклад олівці, а деякі краще вести кількісний облік наприклад лопати ))
EVGENIY 16:33
Марина,
Марина 16:33
EVGENIY, а если я таки выдам в эксплуатацию например москитные сетки но не спишу...?
Марина 16:34
будут числиться..
EVGENIY 16:34
Марина, то списуєте їх з рахунку 18121 і ставите на рахунок 18122 але на рахунку 18122 вже без суми тільки кількість
EVGENIY 16:35
Марина, тут читайте
EVGENIY 16:37
Марина,
Таня 16:40
Марина, не создавайте себе головную боль, есть Відомость видачі матеріалів и новый Акт списання запасів, выдали, списали и забыли.
EVGENIY 16:41
Марина,
EVGENIY 16:41
Таня, а є методичні рекомендації в яких написано про кількісний облік МШП в експлуатації ))
Марина 16:45
EVGENIY, Таня, вот я себе и не создаю головную боль))) я их не списываю... спишу актом когда придут в негодность...
Марина 16:53
все равно мне не нравится так...двойной учет какой то... я списала а потом должна контролировать в количестве??? и потом количество списывать актом кода в негодность пришло??? и куда тогда эти акты если в мемориалке все давно списано????????????
EVGENIY 16:55
Марина, так написано в методрекомендаціях, чітко КІЛЬКІСНИЙ ОБЛІК, кількісний вже не треба МО шки і головну по ним, я показав вам обігову по МШП в експлуатації, не бачу нічого поганого в тому що мшп в кількісному обліку і не заважають вам в балансі
Марина 16:56
и еще вот.. я выше писала.. купили, оприходовала на 1812, выдали в эксплуатацию...каким документом? для ОЗ акт введения в эксплуатацию..а тут?
EVGENIY 16:57
Марина, просто списали с 1812 поставили на количественній учет
Марина 16:57
EVGENIY, не мешают в балансе да... но два учета... и потом к этой оборотке чтоли подшивать акты на списание?
EVGENIY 16:57
Марина, можете ось заморочитись
EVGENIY 16:58
Марина, почему два учета?
Марина 16:59
EVGENIY, ну а как??? купила выдали списала.. все для меня как для бухгалтера процедура закрыта.. так нет веди теперь еще в количественном.....
EVGENIY 16:59
Марина, а какая разница вести с сумами и вести без сумм? Таже оборотка только без сумм
EVGENIY 17:00
Марина, не я це вигадав, я лише констатую те що написано в меторекомендаціях і те що я зробив щоб під це налаштуватись
Марина 17:02
EVGENIY, я понимаю...)))))))) никак принять не могу... веду как раньше...мшп списываю когда вышло из строя... и сумма ушла и количество...
EVGENIY 17:03
Марина, а канцтовары?
Олена 17:03
Доброго дня! В об'єднаному звіті по працівнику не поставили апостроф в По-батькові, потрібно подавати уточнюючий?
Марина 17:03
EVGENIY, канц товары мы покупаем на год. поэтому они висят в складе а при выдаче по отделам я их списываю.. и конечно никакого количественного на канц товары нет
Марина 17:06
всем до завтра)))))