Інформація по темі "" | Публікації по тегу
01.11.17
15108 11
Друкувати
Обране

Роботодавець може перевірити правомірність видачі лікарняного листа

Роботодавець має право право перевірити правомірність видачі листка непрацездатності

Для цього йому необхідно зробити запит до структурного підрозділу з питань охорони здоров'я обласної Київської міської державної адміністрації, в підпорядкуванні якої знаходиться установа охорони здоров'я, яка видала листок непрацездатності.

При цьому варто враховувати, що листок непрацездатності видається і закривається в одному лікувально-профілактичному закладі, крім випадків доліковування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних установ.

Відповідні роз'яснення містяться в листі МОЗ № 3.04.02-Н-7698/6898-зв.

ТЕКСТ ЛИСТА

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 12.06.2017 р. № 3.04.02-Н-7698/6898-зв

<...>

Порядок видачі в медичних закладах документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, визначений інструкцією, яка затверджена наказом МОЗ України від 13.11.2001 р. N 455 "Про затвердження Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян".

Порядок проведення експертизи тимчасової непрацездатності визначено Положенням про експертизу тимчасової непрацездатності, затвердженим наказом МОЗ України від 09.04.2008 р. N 189, яким передбачено рівні проведення експертизи тимчасової непрацездатності громадян.

Роботодавець має право перевірити правомірність видачі листка непрацездатності. Для цього йому необхідно зробити запит до структурного підрозділу з питань охорони здоров'я обласної, Київської міської державної адміністрації, у підпорядкуванні якого знаходиться заклад охорони здоров'я, який видавав листок непрацездатності.

buhgalter911.com

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
11
Лилия
01.11.2017
Сойти с ума.
оооооо
01.11.2017
лікарі видають лікарняні за гроші і як перевірити правомірність видачі. Хто має досвід у цьому питанні поділіться.
Андрій оооооо
02.11.2017
Маю досвід! Соцстрах визначив необгрунтовано видані, почали розбиратись підстав неоплачувати немає, оплатили, фонд після перевірки зобовязав повернути, оскаржили в суді рішення фонду і виграли! Тому необгрунтовано виданий це НІЩО, марна трата часу. Якщо людина захоче оскаржити в суді те що ви його не оплатити, то обовязково виграє (якщо правильно обгрунтує в позові)!
Злой Бух
01.11.2017
Я вам больше скажу: имел место случай - цеховая медсестра при заводе пересчитывала дырки от уколов на заднице и заставила предъявить использованные ампулы от лекарства. Как так: срок лечения по такому-то диагнозу по норме 5 дней, а человек не выздоровел. Не лечился добросовестно. Мракобесие, а не законы.
Юлія
01.11.2017
Я уявляю, як бідний бухгалтер пише листа (бо хто ж іще цим займеться), а потім цілий місяць чекає відповідь на нього, а в кінці-кінців, не дочекавшись і пропустивши всі терміни оплати лікарняного, сплачує штрафи і всеодно виплачує лікарняний, перед цим поскандаливши із "хворим", керівництвом, і лікарями. Супер!
яя
01.11.2017
Краще би перевірили правомірність коли людина не вилікувалась, а їй пишуть "стати до роботи", хоч повзи, але на роботу вийди
Таня яя
01.11.2017
Ну да, до лікарні дійшов, дойдеш і до роботи!
вікторія
01.11.2017
цього року зламала ногу і сиділа на лікарняному 4 місяці, але продовжувати його потрібно було кожних 10 днів.
.. вікторія
01.11.2017
минулого року перелом стопи, не зрісся за 21 день, було піттвердження - знімок, але все одно "стати до роботи" бо більше не мають права тримати, як вам?
Алексей
02.11.2017
А в чем смысл и цель проверки? Как это поможет бороться с "левыми" больничными листами? Тогда надо вводить в практику "комиссионную выдачу больничных листов" - когда решение о том, нужен ли больничный, будет принимать не врач, а комиссия. Какие тогда очереди будут в поликлиниках... Вот развлечение будет у народа, в них сидеть!
qwerty Алексей
02.11.2017
Думаю, що після вводу в дію медреформи лікуватимуться тільки багаті люди, а іншим - загорнутися у простирадло і тихесенько повзи до кладовища.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі