Інформація по темі "" | Публікації по тегу
23.02.21
3531 0
Друкувати
Обране

Особливості вивільнення державних службовців під час змін в організації виробництва і праці

В умовах проведення адміністративних реформ існують непоодинокі випадки скорочення чисельності або штату державних службовців, скорочення посад державної служби, реорганізації чи ліквідації державного органу. Що в свою чергу призводить до звільнення державних службовців.

Нещодавно в Управліні соціального захисту населення Нововоронцовської РДА фахівець Головного управління Держпраці у Херсонській області  Аліна Байрак провела семінар для працівників УСЗН які плануються до вивільнення. 

Присутніх було проінформовано, що з лютого 2020 року діє нова процедура скорочення держслужбовців. Гарантії та трудові права таких працівників звузились, скорочення стали частіше та швидше.

Зокрема, інспектор звернула увагу, що відтепер при скороченні чисельності або штату державних службовців, скорочення посади державної служби внаслідок зміни структури або штатного розпису державного органу без скорочення чисельності державних службовців, реорганізації державного органу пропонування державному службовцю вакантної посади державної служби є правом суб’єкта призначення або керівника державної служби, а не обов’язком

Згідно частини четвертої статті 87 Закону України «Про державну службу» (далі — Закон) у разі звільнення з державної служби на підставі пунктів 1 та 1-1 частини першої цієї статті державному службовцю виплачується вихідна допомога у розмірі двох середньомісячних заробітних плат.

Частиною п’ятою статті 87 Закону передбачено, що наказ (розпорядження) про звільнення державного службовця у вищезазначених випадках, може бути виданий у період тимчасової непрацездатності державного службовця або його відпустки із зазначенням дати звільнення, яка є першим робочим днем, наступним за днем закінчення тимчасової непрацездатності, зазначеним у документі про тимчасову непрацездатність, або першим робочим днем після закінчення відпустки.

У такому разі оформлення і видача трудової книжки, а також розрахунок при звільненні проводяться протягом семи днів з дня звільнення.

Джерело:
Головне управління Держпраці у Херсонській області
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі