Інформація по темі "" | Публікації по тегу
28.05.20
15290 13
Друкувати
Обране

Урядом схвалено Концепцію реформування системи оплати праці державних службовців та затверджено план заходів з її реалізації

Концепцію реформування системи оплати праці державних службовців розроблено з метою зміни системи і підходів до регулювання оплати праці у сфері державної служби для підвищення конкурентоспроможності заробітної плати на посадах державної служби, підвищення її прозорості, передбачуваності та справедливості, приведення урядового регулювання оплати праці у відповідність до міжнародних стандартів, зокрема тих, які визначені OECP/SIGMA.

Нова модель оплати праці державних службовців передбачає:

  • єдиний підхід до нарахування заробітної плати, шляхом посилення її фінансової частини (не менше 70%) і зменшення змінної складової (не більше 30%);
  • встановлення рівня окладу відповідно до класифікації посад, виходячи з цінності посади (обсягу, складності роботи та рівня відповідальності). Це позбавить необхідності додаткового поділу державних органів на рівні;
  • проведення справедливого і прозорого розподілу (перерозподілу) фондів оплати праці в державних органах, а також бюджетних коштів на оплату праці між ними.

Результатом запровадження реформи оплати праці в державних органах стане:

  • підвищення престижу державної служби як роботи з гідним рівнем заробітної плати, відповідним ринковому;
  • залучення на роботу досвідчених фахівців;
  • підвищення ефективності державних службовців та сприяння економічному зростанню у різних сферах;
  • зниження корупційних ризиків під час комунікацій з громадянами і бізнесом;
  • утвердження доброчесності в управлінні та розподілі публічних фінансів;
  • стимулювання ініціативи до підготовки та реалізації реформ, спрямованих на підвищення рівня життя тощо.

КМУ

Шановні користувачі! Тепер ви можете дізнаватися всі останні новини порталу Бухгалтер.com.ua першими в TELEGRAM і VIBER спільнотах! Більш детально за посиланням.
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
13
Олександр
28.05.2020
Як же дістали, чергова концепці!. Ну скільки можна вже цих деларацій про світле майбутнє, краще б вже нічого неробили.Концепція - це документ ні про що. Голови комітетів від зе навіть на Конституцію плюють у процесі прийняття законів. Ми ж розуміємо як це вирішувалося. Сіли, поговорили: "ну давайте розробимо чергову концепцію, а далі вибори покажуть, або в 2022 році розробимо ще одну концепцію, розтянимо її вже до 2026 року. Ми ж НАДС, суперпотрібний орган, покажимо результати своєї діяльності".
Ірина
28.05.2020
Підвищити престижність!!!! ???Це тоді коли уряд ніколи не цінив своїх підлеглих. Фінансування по кінцевому принципу. А населенню постійно розповідають, що держ.службовці- це враги народа. Скоротить, розігнать і т.д. А насправці 90% - це прості наймані працівники держави ( до того ж з великими професійними вимогами).
aaa
28.05.2020
У цьому році знущаються над РДА як хочуть. Ніяк не здихаються.
aaa
28.05.2020
Влада робить те, що подобається "простому люду", щоб зберегти свої рейтинги. А"простий люд" дуже не любить держслужбовців. Тому у цьому році катастрофічна ситуація з зарплатою у РДА, а добавлять кошти не хочуть, а то це не сподобається "пересічному громадянину". Аналогічна ситуація з пенсіями держслужбовців, яких кинули з підвищеними внесками до пенсійного фонду.
Тетяна aaa
28.05.2020
"простий люд" не розбирає, чи це міністри зі світою, чи це "член наглядової ради" всього на світі, чи це головний спеціаліст РДА - все підходе під визначення "чиновники".
123
28.05.2020
отобрать и поделить
123
28.05.2020
Господи, как же это все надаело...
Соцзахист))
28.05.2020
Особистий приклад- пожалілися в Департамент, що маємо заборгованість по зарплаті, нам дали відповідь, що ми саботажники, так би мовити закрили рота. Сидять там з доплатами, бояться в Міністерство рипнутись, отак шановні наділили. В с----у їхні рехформи!!!!!
Игорь
28.05.2020
"Престижність державної служби" при таких-то зарплатах, згадую табличку "Уважайте труд уборщиц" )))
Вася
28.05.2020
Да який там престиж держслужби? Туди беруть всіх, кого більше нікуди не взяли або вигнали ще звідкісь. Вчорашні студенти, ветеринари, педагоги, недолугий інший люд... Так і кажуть. Чого сюди прийшли? Бо більш нікуди не беруть.
Олена Вася
03.06.2020
Я проработала в госслужбе около 20 лет. Вспоминаю с ужасом. Работа до несхочу, выходные дни: работаешь или нет, как скажет руководитель. Задания: сделай то - незнаю что. Отпуск выдираешь под страхом увольнения. Короче нагрузка : комерция курит в стороне. Ушла просто в бюджет и перекрестилась. Может чуть и потеряла в зарплате, но выиграла в свободном времени и здоровье
Петровна Вася
29.05.2020
так иди ты, сядь и поработай на минималку, прими людей, а потом пиши свои тупые коменты.
Олександр Вася
29.05.2020
Сходіть до ветеринара хай вам щеплення від сказу зробе. Ви, нешановний, ображаєтеся, бо вас і туди не взяли? Ветеринари, педагоги, яких ви називаєте недолугими, це одні з найшанованіших професій в усьому світі. Ви що своїми маленькими мізками не розумієте, що немає в нас спеціалізованого закладу, який би з шкільних парт починав готувати професійних держслужбовців. Хто по вашому повинен працювати в відділі освіти? А у Держпродспоживслужбі хто повинен бути куратором ветеринарної галузі? Хоча кому я пояснюю...
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі